Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anna Westlings beslut – därför säger hon nej

01 mar, 2020, 19:00 
Anna Westling gillar att hålla en låg profil – långt bort från rampljuset.Det är inte svårt att lista ut varifrån detta drag kommer.
Annons
Prins Daniels ånger med mamma EwaBrand logo
Prins Daniels ånger med mamma Ewa

Alla som följer våra kungligheter har sett Anna Westling skymta förbi. Men hon gör sällan mer än just detta: skymtar i bakgrunden.

Hon har varit gäst på de kungliga bröllopen och dopen, firade jul med kronprinsessan Victoria och brodern Daniel i årsskiftet, har gått på hockey med prinsessan Estelle – men i övrigt håller hon en väldigt låg profil.

Därför säger Anna Westling nej

Hon har konsekvent tackat nej till både tv-framträdanden och intervjuer. Hon vill inte prata om sin prins till bror – eller om sitt liv som nytillskott i kungafamiljens periferi.

Ewa och maken Mikael var gäster på Victorias 40-årsfest.
Anna och maken Mikael Söderström var gäster på Victorias 40-årsfest.

– De är väldigt måna om sitt privatliv. Daniels pappa är social och utåtriktad, medan mamma Westling är mer tillbakadragen och jag tror aldrig att hon kommer att säga ett enda knyst om Daniel och Victoria, har hovreportern Roger Lundgren sagt till Arbetarbladet. 

Annons

– Olle och Ewa får inga titlar eller funktioner så därför kommer de inte behöva göra några officiella framträdanden eller så. Vi kommer att se dem på bröllopet och blir det barnbarn kommer de förstås på dop och barnkalas, men sen går de nog tillbaka till sitt ”vanliga” liv i skymundan, långt bort från pressen.

Har en fin relation med Estelle

Precis så gör Anna. Hon lever ett anonymt liv i Gävle tillsammans med maken Mikael och dottern Vera, 15. Äldsta dottern Hedvig, 20, är utflugen och bor numera i Stockholm.

När Anna och Mikael dyker upp i offentliga sammanhang, exempelvis ett bröllop, ser de till att hålla en låg profil. De ställer snällt upp på bilder – men aldrig något mer än så.

Estelle och Anna hejade ikapp när de gick på hockey med familjen.
Estelle och Anna hejade ikapp när de gick på hockey med familjen.
Estelle och Anna har verkligen en speciell relation!
Estelle och Anna har verkligen en speciell relation!
Annons

Det finns dock inget som tyder på att Anna skulle vara en tillknäppt person. Hennes relation med brorsdottern Estelle visar att hon bär på en stor portion mänsklig värme – och en väl tilltagen dos skojfriskhet.

Annons