Anna Westlings stora uppoffring – för Victorias skull

Anna Westling Söderström kronprinsessan Victoria
Att vara syster till en prins och svägerska till Sveriges framtida drottning – det är ingen lätt match. Fråga Anna Westling!
Annons

 

Att ha en lillebror som är Hans Kungliga Höghet Prins Daniel, det är en komplikation som Anna Westling, 49, har fått lära sig att leva med, och som hon nu har hanterat med stor finess i mer än tio år:

Annons

Hon har aldrig ställt upp på någon intervju och hon måste alltid tänka på vad hon säger, och till vem. Kungafamiljens hederskodex – att ständigt vara lojal och bevara minsta privata detalj som en statshemlighet – gäller även henne. En uppoffring som hon gjort för Victoria och Daniel utan att tveka.

Annons
Prins Daniel Kronprinsessan Victoria
Victoria och Daniel.

Samtidigt är gränsen knivskarp mellan Anna Westlings villavardag och det liv prins Daniel lever med Victoria på Haga och på Stockholms slott. Anna Westling syns aldrig i kungliga sammanhang – om de inte äger rum på hennes hemmaplan i Gävleborg eller gäller en familjehögtid eller ett släktkalas. De gångerna glider hon in klädd i något mycket elegant, men hon är alltid sval, blond och helt onåbar.

Anna Westling Mikael Söderström Prinsessan Madeleine Prins Carl Philip
Daniels syster Anna har fått rutin på att mingla med kungligheter. Här med sin man Mikael – och med Mette-Marit, Madeleine och Carl Philip.
Annons

Allt detta påverkar förstås också hennes vardag hemma i den nybyggda, ljusgrå trävillan utanför Gävle. Att småprata om familjen på Konsum eller ICA funkar inte alls.

Å andra sidan: Anna Westling hade varken haft så många aftonklänningar eller blivit hyllad som stilikon, om inte hennes bror hade blivit prins. Hennes egen tjänstelook som socionom är ju något mindre glammig.

Anna Westling Söderström.
Westlingarna är kända för att hålla låg profil och Anna är inget undantag.

Anna Westlings familj

Anna Westling är tre år äldre än prins Daniel och det betyder att hon fyller 50 år i höst. Äldsta dottern Hedvig, 21, har flyttat till en egen lägenhet i Stockholm, och kvar hemma finns bara Vera, 16. Och maken Mikael Söderström förstås. Han är 55 år och undervisar i idrottsvetenskap vid Högskolan i Gävle, när han inte konsultar inom ledarskap och coaching.

Annons
Anna Westling med sin man Mikael Söderström
Victorias svåger och svägerska: Anna Westling med sin man Mikael Söderström.

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Anna Westlings stora uppoffring – för Victorias skull”

 1. Bror skriver: 2 september, 2020

  Japp, då tar vi ett varv till!
  Allt för att glädja Helene.


  1. mm skriver: 3 september, 2020

   Du verkar väldigt fixerad vid Helene…


  2. Bror skriver: 7 september, 2020

   Tycker du det, Helene/mm/Nirak/Leo m fl.


 2. Minna skriver: 2 september, 2020

  Har Svensk Damtidnig frågat vad Anna tycker att Victoria är hennes brors fru?Det har ni inte gjort


 3. josefin skriver: 3 september, 2020

  Är det en Serafimerorden som AW bär pà bilden fr bröllopet?


  1. annica skriver: 3 september, 2020

   josefin,
   jag undrade för ett kort ögonblick detsamma 😀
   Men har märkt att dylika medaljer delas ut till gäster vid kungliga bröllop och större födelsedagsfiranden. På nedre bilden har CP liknande små medaljer till den militära högtidsuniformen….Har t.ex sett en massa dylika medaljer på danske Frederik, han har ju hunnit vara med på många kungliga balunser.
   Tycker själv de påminner om medaljer som delas ut i förskolans fotbollstävlingar…


 4. charlotte skriver: 3 september, 2020

  Jag vet inte om fam Westling håller så låg profil. Man tog med sig släkt som fyllde 3 bänkar vid Oscars dop samt Annas tonåriga dotter och hennes tillfällige pojkvän! Jag tycker att Sofia är föredömlig där och tar bara med föräldrar, systrar och mormor. Allt handlar om de små nyanserna när man ska hålla låg profil.


  1. Marianne skriver: 3 september, 2020

   Annas “tonåriga dotter” råkar vara kusin med barnet som skulle döpas. Att det skulle vara märkligt att huvudpersonens kusiner närvarar på ett barndop är du nog ganska ensam om att tycka. Att inga släktbarn följt med på Sofias barns dop beror helt enkelt på att det inte FINNS några kusiner på den sidan, Sofias systrar har inga barn.


  2. Sanna skriver: 4 september, 2020

   Ursäkta charlotte men, om du hade haft dop för dina barn, hade du inte önskat att dina närmsta släktingar skulle varit på plats då? Vi har alla olika traditioner, men både jag och mina 10 kusiner (plus farbröder, morbröder, fastrar och mostrar) bjuder varandra på större högtider som bröllop och dop med mera inkl familjer (dvs makar, barn och barnbarn). Jag hade med lätthet fyllt upp 3-4 rader!

   Varför skulle inte Daniel få göra likadant? Daniel kanske är mer släktkär än Sofia, det vet vi inget om. Låt dem ha den släkt de önskar och vill på deras familjehögtider, precis som vi andra icke-kungliga gör.


  3. charlotte skriver: 4 september, 2020

   Sanna,
   Detta var ett kungligt dop där kungahuset inbjöd och då kan inte den ingifte ta med sig hur många som helst. Detta har nog Daniel velat och då är man artig och säger inte nej. Vanlig etikett som alla bör känna till. Systerdottern ska naturligtvis komma men utan pojkvän!


 5. PernillaA skriver: 3 september, 2020

  Sofias systrar hade pojkvänner på brölpet; sedan blev de ensamma .
  Självklart hade inte Annas barn behövt ta med pojkvänner men vi vet j inte om de blev medbjudna


  1. Ulla Lundell skriver: 4 september, 2020

   Kors i kanelen

   Familjen har väl rätt att bjuda vem de vill på sina kalas vare det är ett födelsedags kalas, dop eller bröllop

   Ulla


 6. Bror skriver: 4 september, 2020

  En liten påminnelse bara.
  Mig veterligt är Anna W inte bekännande katolik.
  Då kan hon heller inte kanoniseras trots idoga försök från SvDams läsare att höja henne till skyarna.


 7. Brorsan skriver: 4 september, 2020

  Jag tycker att Sofias systrar, spec. Lina Hellqvist är så vacker, vältränad smart, representativ med Sofias örhängen och kläder på sig. Ett par av örhängen kostade 26.000 kronor. Det var Lina värd.Sofia är en rar syster. Hon behöver inte räkna på pengarna hon. Gud va vältränad Hellqvist sytrarna är. Inte Westlings inte. Anna och maken ser ful ut.


  1. charlotte skriver: 7 september, 2020

   🙂 🙂 🙂


 8. Daga skriver: 5 september, 2020

  Det är väl roligt att få strutsa upp sig lite då och då även om fjädrarna är lånade.Den här Anna är nog inte så olik alla andra som fått tillgång.


 9. PernillaA skriver: 8 september, 2020

  Anna lånade klänningar av Victoria när lillebror gifte sig i dagarna tre; brorsan ; vi vet vem du är ; inte lönt att byta nick jämt


 10. Maisie skriver: 8 september, 2020

  Att strutsa upp sig är inte lika med att kunna flyga


 11. Daga skriver: 14 september, 2020

  Helene, Brorsan din elakhet mot familjen Hellqvist har nog inga gränser.Föga hjälper dina fantasier.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar