Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anna Westlings stora uppoffring – för Victorias skull

02 sep, 2020, 20:00 
Anna Westling Söderström kronprinsessan Victoria
Att vara syster till en prins och svägerska till Sveriges framtida drottning – det är ingen lätt match. Fråga Anna Westling!
Annons
Sanningen om Estelles och Anna Westlings relation!Brand logo
Sanningen om Estelles och Anna Westlings relation!

 

Att ha en lillebror som är Hans Kungliga Höghet Prins Daniel, det är en komplikation som Anna Westling, 49, har fått lära sig att leva med, och som hon nu har hanterat med stor finess i mer än tio år:

Hon har aldrig ställt upp på någon intervju och hon måste alltid tänka på vad hon säger, och till vem. Kungafamiljens hederskodex – att ständigt vara lojal och bevara minsta privata detalj som en statshemlighet – gäller även henne. En uppoffring som hon gjort för Victoria och Daniel utan att tveka.

Prins Daniel Kronprinsessan Victoria
Victoria och Daniel.

Samtidigt är gränsen knivskarp mellan Anna Westlings villavardag och det liv prins Daniel lever med Victoria på Haga och på Stockholms slott. Anna Westling syns aldrig i kungliga sammanhang – om de inte äger rum på hennes hemmaplan i Gävleborg eller gäller en familjehögtid eller ett släktkalas. De gångerna glider hon in klädd i något mycket elegant, men hon är alltid sval, blond och helt onåbar.

Annons
Anna Westling Mikael Söderström Prinsessan Madeleine Prins Carl Philip
Daniels syster Anna har fått rutin på att mingla med kungligheter. Här med sin man Mikael – och med Mette-Marit, Madeleine och Carl Philip.

Allt detta påverkar förstås också hennes vardag hemma i den nybyggda, ljusgrå trävillan utanför Gävle. Att småprata om familjen på Konsum eller ICA funkar inte alls.

Å andra sidan: Anna Westling hade varken haft så många aftonklänningar eller blivit hyllad som stilikon, om inte hennes bror hade blivit prins. Hennes egen tjänstelook som socionom är ju något mindre glammig.

Anna Westling Söderström.
Westlingarna är kända för att hålla låg profil och Anna är inget undantag.

Anna Westlings familj

Anna Westling är tre år äldre än prins Daniel och det betyder att hon fyller 50 år i höst. Äldsta dottern Hedvig, 21, har flyttat till en egen lägenhet i Stockholm, och kvar hemma finns bara Vera, 16. Och maken Mikael Söderström förstås. Han är 55 år och undervisar i idrottsvetenskap vid Högskolan i Gävle, när han inte konsultar inom ledarskap och coaching.

Annons
Anna Westling med sin man Mikael Söderström
Victorias svåger och svägerska: Anna Westling med sin man Mikael Söderström.

Foto: TT.

Annons