Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ännu en groda signerad prins Philip då Indiens president kom på besök

29 okt, 2009, 07:12 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
prins philip

Skojfrisk med vass humor eller bara plump? Prins Philips benägenhet att skämta i tid och otid rör upp känslor.

Pampig bankett.
Pampig bankett.

Prins Philip är i gasen som aldrig förr. Mannen som håller sig så långt borta som möjligt från den politiska korrektheten tröttnar aldrig på att ge världen fler hisnande citat att förfasas över. Indiens president Pratibha Patil är på besök i Storbritannien och vid en bankett i Buckingham Palace som bevistades av runt 400 britter med indiskt ursprung slog Philip till igen.

Prinsen slängde en blick på affärsmannen Atul Patels namnbricka och konstaterade sedan glatt att ”det är många från din familj här ikväll”. Philip syftade på att Patel är ett mycket vanligt efternamn bland britter med indiskt ursprung. Det är det näst vanligaste namnet efter Singh och bärs av runt 670 000 personer i Storbritannien.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

”Extremt pinsamt”

Atul Patel tyckte dock att skämtet var riktigt roligt och skrattade glatt åt prinsens skämt.

Men Graham Smith, talesman för en brittisk grupp republikaner högg direkt.

–Att skoja om efternamnet Patel under det indiska statsbesöket är extremt pinsamt. Efternamnet Patel är vanligt i Storbritannien och många av dem som heter så kommer att ta illa vid sig över att prins Philip insinuerar att de alla skulle vara släkt, dundrar Smith.

[smooth=id: 117; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: Stella PicturesAnnons