Ännu ett bakslag för Elizabeth – mardrömmen fortsätter

Drottning Elizabeth har tvingats ställa in.

Drottning Elizabeth genomgår en av sitt livs mest krisfyllda perioder.Nu har ett nytt bakslag drabbat nationalhjälten.

Drottning Elizabeth har varit Storbritanniens regent sedan 1952. I år firar hon hela 68 år på tronen – men i övrigt har 93-åringen inte särdeles mycket att fira för tillfället.

Skilsmässa i brittiska kungafamiljen

Autumn och Peter har valt att gå isär.

Autumn och Peter har valt att gå isär.

Den senaste tiden har nämligen varit väldigt tuff för Elizabeth. Motgångarna blev dessutom ett bakslag tyngre i dag, när det meddelades att hennes barnbarn Peter Philips har skilt sig från sin hustru Autumn.

Ett uppbrott som slår hårt mot just Elizabeth.

– Autumn är en favorit hos drottningen och jag är säker på att Hennes Majestät kommer att bli väldigt upprörd över detta. Det här är det sista hon behövde med tanke på motgångarna på sistone och man får känslan av att kungafamiljen faller samman till viss del, säger en källa med insyn till The Sun. 

Fick sparka prins Andrew

Elizabeths motgångar det senaste halvåret är nästan för många för att stapla upp. I november 2019 tvingades hon sparka sin egen son, prins Andrew, ur kungahuset. Andrew hade då figurerat flitigt i de brittiska tabloiderna på grund av sin vänskap med dömde sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein. I samma veva avslöjades det att Andrew använt sin ställning som prins för arbeta som affärsrådgivare åt en rad korruptionsanklagade miljardärer.

Efter det följde “Megxit” – prins Harrys beslut att tillsammans med hustrun Meghan Markle avsäga sina kungliga plikter och flytta till Kanada. Enligt den brittiska pressen var det extra smärtsamt för Elizabeth eftersom hon inte blev förvarnad om beskedet och därför kände sig förbisedd och sviken.

Tvingades ställa in

Elizabeth orkade inte med att närvara vid evenemanget.

Elizabeth orkade inte med att närvara vid evenemanget i Sandringham.

Till råga på allt har Elizabeth, en av världens mest plikttrogna människor, tvingats ställa in två officiella besök på kort tid. Först för att hon blev sjuk, andra gången för att väderläget bedömdes som farligt.

Dessutom har maken prins Philips dåliga hälsa gjort sig påmind. Så sent som i december blev han inlagd på sjukhuset King Edward VII Hospital i London. Enligt hovet gjordes detta som en säkerhetsåtgärd, men det är väl belagt att 95-åringen är skröplig.

Och till allt detta skakas alltså det brittiska kungahuset av en skilsmässa. Nu unnar man Elizabeth en lugn period – och bättre tider överlag!