Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Ny kunglig förlovning – ytterligare ett bröllop 2010

09 okt, 2009, 08:45 
Agneta Nisbeth
Prins Carlos av Bourbon-Parma har förlovat sig med Annemarie Gualthérie van Weezel. Paret kommer att gifta sig nästa år men datum är ännu inte fastställt.
Annons

Prins Carlos, 39, har annonserat sin förlovning med Annemarie Gualthérie van Weezel, 31. Han är äldste son till prinsessan Irene av Holland och prins Carlos Hugo av Bourbon-Parma. Annemarie är journalist på holländska nationella tv-kanalen NOS.

Hennes far Hans Gualthérie van Weezel är en välkänd och respekterad före detta parlamentsledamot och diplomat som har jobbat både i Strasbourg och Luxemburg. Annemarie gick i skolan i Frankrike och Holland och träffade sin blivande make prins Carlos då de båda bodde i Bryssel en tid.

Barnbarn till drottning Juliana

Prins Carlos har en 11-årig son med en kvinna som han hade en tillfällig förbindelse med, denne är inte officiellt erkänd av prinsen och hans familj. Carlos är också barnbarn till den avlidna drottning Juliana av Holland.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT

Annons