Drottning Silvia togs emot som en rockstjärna!

Drottning Silvia i turkos dräkt. Närbild på hennes smycken.

När drottning Silvia sätter ner Chanel-pumpsen på tysk mark – ja då blir det rockstjärnestämning direkt!

Ett pris, fyra städer, sex outfits. Efter tre intensiva dagar gick drottning Silvias ”Tysklandsturné” i mål i ett soligt Hessen – och som vanligt var det tjockt med lyckliga kungliga fans bakom kravallstaketen när hon gled in, klädd i tvådelat turkost och med rasslande armband och Hermès-väskan dinglande i armvecket.

Jubel för drottning Silvia i tyska staden Bensheim.

Rockstjärne-feeling när drottning Silvia kom till stan!

Under eftermiddagen fick drottning Silvia ta emot det tunga Karl Kübel-priset, hennes 26:e utmärkelse och ännu ett internationellt erkännande. Hon får priset för sitt envisa arbete för världens utsatta barn, och gissa om det jublades när hon gjorde entré på musikteatern i sydtyska Bensheim.

Dessutom hade drottningen faktiskt en egen lite supporterklubb på plats i publiken: hennes äldste bror Ralf Sommerlath med familj.

Drottning Silvias Tysklandsresa.

Detta var finalen på drottning Silvias Tysklandstripp.

Karl Kübel-priset har fått sitt namn efter den tyske entreprenören Karl Kübel (1909-2006) som grundade en stiftelse för barn och familjer 1972, och det var en mycket rörd drottning som fick glasskulpturen i sin hand.

Ralf Sommerlath i publiken när drottning Silvia fick pris

Drottning Silvia, årets mottagare av Karl Kübler-priset.

Ännu en fin utmärkelse att ta med hem till Drottningholm.

– Jag är stolt att få ta emot detta! Tack för att ni visar er uppskattning för World Childhood Foundations arbete på detta sätt. Det blir en sporre för oss att fortsätta på den väg som vi slog in på för 20 år sedan, sa hon från scenen.

– Childhood och Karl Kübel-stiftelsen har mycket gemensamt: priset delas ut för 20:e gången i dag, och stiftelsen jag grundade firar 20-årsjubileum i år!

– Vi delar ett viktigt engagemang, nämligen att barn ska kunna växa upp säkert och utan våld och försummelse. I år firar FN:s barnkonvention sitt 30-årsjubileum. Den definierar ett liv för barn i ett samhälle som inte tolererar våld och försummelse. Tyvärr är verkligheten annorlunda.

Drottning Silvia hyllad för Childhood

– 1999 grundade jag World Childhood Foundation i Tyskland, Sverige, Brasilien och USA. Jag ville göra något konkret som skulle påverka barns liv här och nu. Och genom arbetet med Childhood ser jag idag många exempel på verkliga förändringar som möjliggjorts av engagerade människor på gräsrotsnivå.

Drottning Silvia besökte tyska städerna Konstanz, Heidelberg, Bensheim och Wiesbaden.

En drottning kommer hem. Silvias sydtyska segertåg gick från Mainau och Konstanz till hennes födelsestad Heidelberg och vidare till Bensheim och Wiesbaden.

Foto: TT.