Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ännu oklart om den svenska kungafamiljen kommer till minneshögtid

12 aug, 2011, 13:04 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Det 21 augusti är det nationell sorgedag i Norge och till minneshögtid i Oslo kommer förutom den norska kungafamiljen också kronprins Frederik. Men hur blir det med vår kungafamilj?

Det 21 augusti är det nationell sorgedag i Oslo för terrordåden som fortfarande lamslår landet. Till minneshögtiden i Oslo kommer självklart hela den norska kungafamiljen att närvara, och från Danmark kommer kronprins Frederik för att visa sitt och landets stöd, kronprinsen är under denna period ställföreträdande regent i landet. I Sverige går det aningen långsammare med besluten.

Annons

Ännu inte bestämt

Ännu har hovet inte ens beslutat om någon från kungafamiljen åker till Oslo för att representera Sverige och visa sitt stöd. Och om någon åker är det oklart vem – kungaparet och/eller kronprinsessan Victoria med maken prins Daniel.

– Men både kungaparet och kronprinsessparet har fått en inbjudan, berättar David Löfvendahl vid hovets presstjänst.

David berättar vidare att han ännu inte vet när beslut ska tas om någon kommer att närvara i Oslo. I den kungliga kalendern är däremot både kungaparet och kronprinsessparet lediga från officiella uppdrag den 21 augusti.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Margareta Heed
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons