Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anställd bryter tystnaden – avslöjar Daniels beteende i direktsändning

22 jan, 2024, 15:30 

Så blir det när prins Daniel dyker upp på Idrottsgalan 2024.

Annons

Prins Daniel växte upp nära både fotbollsplan och hockeyrink. Sedan barnsben har han alltid brunnit för rörelse och hälsa, vilket också medfört att han i vissa kretsar kallats för Idrottsprinsen.

Victoria och Daniels dans fångas på film – se härliga klippet!Brand logo
Victoria och Daniels dans fångas på film – se härliga klippet!

Det var också därför som han och kronprinsessan Victoria lanserade hälsoinitiativet Generation Pep, en organisation vars syfte är att få barn och unga att röra på sig mer.

Varje år anordnar organisationen Pep-dagen i Hagaparken. Då brukar prinsessan Estelle och prins Oscar vara på plats, och likt andra barn springa runt och prova på olika fysiska aktiviteter.

Annons
Prins Daniel
Prins Daniel delar ut medalj under Pep-dagen i Hagaparken.

Carolina Klüft: Så är det att jobba med Daniel

Den före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft delar Daniels och Victorias engagemang för barns rörelse. Hon värvades till organisationen redan innan den hade lanserats och arbetar i dag som verksamhetschef.

– Prins Daniel och jag jobbar en del tillsammans. Kronprinsessan har ju en mängd andra uppdrag så det blir inte lika mycket. De är oerhört engagerade vilket är inspirerande. Prins Daniel träffar jag ganska ofta. Han är en väldigt klok och rolig person att jobba ihop med, har Carolina Klüft sagt till Femina om sin kungliga kollega.

Annons

Carolina avslöjar: ”Prins Daniel som delar ut”

När Idrottsgalan 2024 går av stapeln kommer både Carolina Klüft och prins Daniel att vara på plats. Men den här gången blir det i lite annorlunda roller, då Carolina är programledare och Daniel prisutdelare.

– Det är ett fantastiskt och utmanande uppdrag med tanke på att många barn och unga inte får med sig kunskaper om god hälsa, säger Carolina Klüft till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi delar också ut ett pris på Idrottsgalan varje år och det är prins Daniel som delar ut det även i år. Det känns kul att lyfta goda exempel som gör sitt för att aktivera våra barn och unga.

Prins Daniel och Carolina Klüft
Prins Daniel och Carolina Klüft.

Foto: TT

Annons