Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anställd bryter tystnaden om Victoria – så är hon på jobbet egentligen

12 jun, 2023, 21:30 
Sanningen om kronprinsessan Victorias fina gest.
Annons

Både kronprinsessan Victoria och prins Daniel brinner för barns rätt att röra på sig. De är själva väldigt måna om att hålla igång, vara aktiva och ta med sig barnen ut på diverse aktiviteter.

Victoria och Daniels dans fångas på film – se härliga klippet!Brand logo
Victoria och Daniels dans fångas på film – se härliga klippet!

Därför var det ingen slump att de 2016, mitt under Almedalsveckan, berättade att de startar hälsoinitiativet Generation Pep, vars syfte är att få barn och unga att röra på sig mer.

För att lyfta initiativet så arrangerar de varje år Pep-dagen i Hagaparken, där prinsessan Estelle och prins Oscar och andra barn brukar delta i det som kallas ”Daniels lopp”.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ute på uppdrag.

Carolina Klüfts relation till Victoria

Med sig på tåget har de även den före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft. Hon anlitades som projektledare när Generation Pep drog igång och har i dag tagit klivet upp som verksamhetschef.

Annons

Hon har dessutom kommit både Victoria och Daniel väldigt nära. När hon agerade moderator i samband med ”Pep Forum” 2017 hade hon fött sitt andra barn en vecka tidigare, vilket uppmärksammades av kronprinsessparet och samtidigt vittnade om att de stod varandra nära.

– Carro, vi vet att du är en kämpe! Det var inte så många dagar sedan som du födde ditt andra barn. Tack för att du är här, sa Victoria enligt Expressen.

– Alltså, i kväll är det en vecka sedan hon födde sin lilla dotter! Jag tycker att det är otroligt. Vi har verkligen försökt få henne att inte känna någon press, fortsatte Daniel.

Så är det att jobba med Victoria och Daniel

Även Carolina Klüft har talat gott om samarbetet med kronprinsessparet.

Annons

– Prins Daniel och jag jobbar en del tillsammans. Kronprinsessan har ju en mängd andra uppdrag så det blir inte lika mycket. De är oerhört engagerade vilket är inspirerande. Prins Daniel träffar jag ganska ofta. Han är en väldigt klok och rolig person att jobba ihop med.

– Vi har en avslappnad attityd mot varandra, prins Daniel är en människa som alla andra. Samtidigt respekterar jag givetvis hans roll och att han representerar en traditionell institution i Sverige, sa hon till Expressen 2017.

Carolina Klüft, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och Carolina Klüft omfamnar varandra.

Foto: TT

Annons