Anställd bryter tystnaden – så beter sig Daniel på jobbet egentligen

Anställd bryter tystnaden – så beter sig Daniel på jobbet egentligen

Carolina Klüft berättar hur det är att jobba med prins Daniel.

Prins Daniel brinner för hälsa och rörelse. Det var därför som han i samband med Almedalsveckan 2016 lanserade hälsoinitiativet Generation Pep, med syfte att få unga att röra på sig mer.

Victoria och Daniels dans fångas på film – se härliga klippet!
0:32

Efter reklamen: Victoria och Daniels dans fångas på film – se härliga klippet!

(0:32)

Slå på ljud

I september förra året var det dags för den årliga Pep-dagen i Hagaparken. På bilder kunde man se hur prinsessan Estelle och prins Oscar, tillsammans med andra barn, deltog i Daniels lopp.

På plats var både Daniel och kronprinsessan Victoria för att se de glada barnen leka av sig, och hitta den så viktiga balansen mellan stillasittande och fysisk aktivitet.

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar på Pep-dagen i Hagaparken.

Karin Törnblom/TT

Prins Daniels hemliga samtal till Carolina Klüft

En annan som delar Daniels vurmande för barns rörelse är före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft. Hon värvades till organisationen redan innan den hade lanserats och arbetar i dag som verksamhetschef.

– Det var prins Daniel och hans hovassistent som hörde av sig och bad om ett möte. Jag blev jättenyfiken såklart. Han presenterade idén och jag kände direkt att det låg mig nära. Hållbarhetsfrågor var ett område jag bottnade i och där jag kände att jag kunde påverka positivt, säger Carolina Klüft till Femina.

”Väldigt klok och rolig person”

Organisationen har i dag tio anställda. Carolina Klüft har ett nära samarbete med prins Daniel och har tidigare berättat om hur det är att jobba med kungligheten från Ockelbo.

– Prins Daniel och jag jobbar en del tillsammans. Kronprinsessan har ju en mängd andra uppdrag så det blir inte lika mycket. De är oerhört engagerade vilket är inspirerande. Prins Daniel träffar jag ganska ofta. Han är en väldigt klok och rolig person att jobba ihop med.

– Vi har en avslappnad attityd mot varandra, prins Daniel är en människa som alla andra. Samtidigt respekterar jag givetvis hans roll och att han representerar en traditionell institution i Sverige, sa hon till Expressen 2017.

Carolina Klüft, kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Carolina Klüft, kronprinsessan Victoria och prins Daniel brinner alla för Generation Pep!

JESSICA GOW

Foto: TT