Äntligen är hon tillbaka på den kungliga scenen!

maxima-masako-willem-a-ste

En kunglig comeback! Äntligen är kronprinsessan Masako av Japan på banorna igen – efter elva år i skymundan!

Elva år. Så lång tid har det gått sedan kronprinsessan Masako av Japan medverkade vid ett kungligt officiellt arrangemang på kejsarpalatset i Japan. Men nu äntligen har hon gjort comeback! Och hon gjorde det med en kunglig klädkrock. Både Masako och den besökande drottningen Máxima bar nämligen Oranien-orange när kungaparet av Holland anlände till sitt tre dagar långa statsbesök i Japan.

akihito-michiko-maxima-willem-a-ste

Drottning Máxima matchade sitt bubbliga humör med en bandagehatt á la Eva O’Neill och vippig orange klänning. Masako bar en mer klassisk dräkt i samma färg, och de båda kvinnliga kungligheterna gav varandra varma blickar innan de kramade varandra länge och utbytte kindpussar.

maxima-masako-ste

Anledningen till den varma hälsningen sägs enligt Japanska tidningar vara att Máxima är en av dem som stöttat Masako under de elva år som hon har lidit av stressrelaterade sjukdomar, och därför inte klarat av att vistas bland människor. Därför var det kanske extra skönt för kronprinsessan att lyckas återvända till det offentliga livet när just kungaparet av Holland kom på statsbesök.

maxima-willem-alexander-ste

Det populära kungaparet är på besök i Japan och möttes av kejsarparet.

maxima-willem-alexander-ste

På besök i Shinto-templet och den vackra parken utanför.

maxima-masako-akihito-ste

Drottningen tillsammans med kejsarparet.

maxima-willem-alexander-3-ste

På tempelbesök…

Av: Margareta Gotthardsson

Foto: Stella Pictures