Äntligen! Drottning Silvia är tillbaka – efter 19 dagar

Drottning Silvia har haft sportlov med barnbarnen – och ett par veckors ”inre tjänst”. Men på onsdag får vi äntligen se henne igen.

På onsdag är drottning Silvia tillbaka i det kungliga strålkastarljuset. Då kliver hon i aftonklänningen och får juvelerna fastnålade i håret inför veckans galauppdrag: Representationsmiddagen på Kungliga slottet. Och då kommer det också att vara 19 dagar sedan vi senast såg henne i ett officiellt kungligt sammanhang.

Drottning Silvia i blå aftonklänning och kung Carl Gustaf i frack.

Veckans rivstart: Den kungliga representationsmiddagen på onsdag.

En långhelg i Storlien med prins Carl Philip, prinsessan Sofia och barnbarnen Alexander, 3, och Gabriel, 1,5, har drottningen hunnit med under de här nitton dagarna, och i går bjöd hon och kungen på den här härliga bilden, med ”Sportlovshälsningar från Jämtland”.

Men dessförinnan jobbade kungaparet på som vanligt, och för drottningens del handlade det då om ”intern kontorstid”:

– Det innebär företräden, möten och planering. Sådant arbete som inte syns i den externa kalendern helt enkelt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Drottningen Silvia tillsammans med kungen.

Snart ”business as usual” för kungaparet.

Som många andra svenskar har drottningen också möjlighet att jobba hemifrån, och i en intervju häromåret beskrev hon de sena kvällspassen vid skrivsekretären på Drottningholm:

– Det där med 9 till 5 finns inte!

Estelles 8-årsdag – så firade Silvia

Drottning Silvia och prinsessan Estelle.

En kunglig familjefest har det också blivit. När prinsessan Estelle fyllde åtta år förra söndagen kom kungaparet till Haga, och med sig hade de några väl utvalda paket. Farfar kungen, som varit i Norge för att heja fram svenskarna i Ski Tour 2020, hann precis hem från Trondheim.

Och idag – ja idag ska kungaparet fira prins Oscar på fyraårsdagen och då blir det tårtkalas igen!

Prins Oscar på hästryggen

Prins Oscar på hästryggen. I dag fyller han fyra år.

Foto: TT, Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna, Instagram.