Se filmen! Äntligen får vi se prins Gabriel igen!

Prins Gabriel
Prins Gabriel fyller snart två år, men bilderna vi hittills har fått ta del av på honom har varit få. Men nu i helgen dök hela prinsfamiljen upp på Porsche Carrera Cup och äntligen fick vi se småprinsarna Gabriel och Alexander igen!
Annons

Snart fyller prins Carl Philips och prinsessan Sofias yngsta son, prins Gabriel, 2 år. Men det har varit väldigt sparsamt med bilder på lillprinsen sedan han föddes den 31 augusti 2017. Storebror, prins Alexander, har visat upp sig lite mer, bland annat när han och föräldrarna besökte Alexanders hertigdöme Södermanland.

Annons

Prins Gabriel döptes den 1 december 2017 i Drottningholms slottskyrka och det var också då som vi första gången fick en ordentlig titt på honom.

Prins Gabriel

Annons

Nästa gång vi fick se honom var också på ett dop, men då istället på kusinen prinsessan Adriennes dop i juni 2018, men sedan dess har vi fått nöja oss med bilder på Instagram från prinsparet själva.

Prins Gabriel

Bland annat har prinsparet delat med sig av denna gulliga bild, lagom till Gabriels 1-årsdag förra året.

Nya bilder på syskonen

Men nu får vi äntligen se Gabriel igen! Lillprinsen dök upp med resten av familjen på Porsche Carrera Cup Scandinavia i Karlskoga i helgen. Prins Carl Philip deltog nämligen i racet och självklart var familjen på plats för att heja!

Annons
Prins Gabriel med familjens hund Siri i bakgrunden.
Prins Gabriel med familjens hund Siri i bakgrunden.

Carl Philip har tidigare i år berättat att han lägger racingkarriären på hyllan för att tillbringa mer tid med barnen, så detta var ett tillfälligt inhopp från hans sida. Samtidigt som de stod på läktaren och såg pappa tävla, fick syskonen Alexander och Gabriel mumsa på fika. Med varsin bulle i högsta hugg satt syskonen tryggt och tittade på tävlingen. Prins Alexander satt i Carl Philips nära vän Jan-Åkes knä medan lilla Gabriel myste hos mamma Sofia.

Prins Gabriel

Alexander, Gabriel, Sofia och lilla hunden Siri.
Alexander, Gabriel, Sofia och lilla hunden Siri.

Prins Gabriel och prinsessan Sofia

Annons

Prinsessan Sofias mamma, Marie Hellqvist, var också med familjen i Karlstad. Alexander och Gabriel har tillbringat många dagar hos morföräldrarna i Älvdalen genom åren och fler lär det bli. Sofias föräldrar besöker även ofta prinsfamiljen på villa Solbacken och tävlingen i helgen ägde nog rum i samband med ett besök, så det klart att mormor Marie hängde på!

Se filmen på Gabriel och Alexander:

 

Foto: Pelle T Nilsson/SPA, TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

38 kommentarer till “Se filmen! Äntligen får vi se prins Gabriel igen!”

 1. charlotte skriver: 19 augusti, 2019

  Så fint att få se de kungliga barnbarnen! En bild “i farten” så att säga. Sofia tar med barnen och de fotas utan uppståndelse.


 2. PernillaA skriver: 19 augusti, 2019

  fina bilder , så gullig han är


 3. Birthe Vejrum skriver: 19 augusti, 2019

  Og med en riskage i næven = 100% sukker! + at de indeholder alt for meget salt!


  1. Lise Tandbergfearnleys.no skriver: 19 augusti, 2019

   Nå må du ikke bli helt hysterisk. Han spiser det sikkert ikke hele tiden


  2. konsttanten skriver: 19 augusti, 2019

   Birthe: Instämmer, men du glömde arsenik-:)! Ja, bullar och kex ger fel sorts kalorier, är ok till en festligare fikastund, när man sitter ned.


  3. CVM skriver: 19 augusti, 2019

   Birthe Vejrum
   Instämmer till 100% när mina barn var små fick dom en frukt så var
   dom happy.
   Idag är det ”snacks” i alla möjliga former alla dygnets timmar nästan.
   CVM


 4. Leo skriver: 19 augusti, 2019

  Är det lämpligt att ta barnen till en racerbana med alla dessa avgaser, för att orena miljön ännu mera tas en åktur med helikopter. Inte något miljö- Greta-tänkande där .


  1. charlotte skriver: 19 augusti, 2019

   Leo,
   Nu får du väl ge dig!


  2. Daga skriver: 20 augusti, 2019

   Jaha! Men vad skall då alla vi bonnaungar säga som växt upp med traktorer suttit i och varit framför dem och bakom de stora energiförbrukande maskinerna när föräldrarna brukade jorden eller skötte om skog och vägar.Här är ännu en familj som delar allt till fritid och jobb.De påminner lite om oss bönder i liv och leverne.Tillsammans i vardag och fest.Mvh Daga


  3. charlotte skriver: 20 augusti, 2019

   Daga,
   Jättebra skrivet! Tack!


 5. Susanne Blomgren skriver: 19 augusti, 2019

  Tror att både prinsparet och Kronpresses paret har tagit åt sig av kritiken att dom inte tog något foto på alla i sommar. Även Victoria har tagit ett nytt foto på Estelle.


 6. AB skriver: 19 augusti, 2019

  Kära nån familjen han inte ut på banan innan det kom kritik från vissa håll.
  Salt socker avgaser och miljö….skäms för att ge kritik till små barn.

  Mycket fint reportage.


  1. charlotte skriver: 20 augusti, 2019

   AB,
   Instämmer. Fint reportage inkl riskakor och bullar!


 7. PernillaA skriver: 19 augusti, 2019

  Instämmer med birthe och Claes , barn slav ha olik färgade druckit och måste äta hela tiden; sedan är föräldrarna förvånade att barnen aldrig är riktigt hungriga, bortsett från att det inte är bra för tänderna


  1. konsttanten skriver: 20 augusti, 2019

   PernillaA: Instämmer! Du känner till verkligheten.

   Ancibergfeldt: Bra sagt!

   Tillägg: Vi vuxna/äldre, kan inte jämföra vår barndoms matvanor med dagens. Dessutom haltar förmånen att få sjukvård, och mkt värre kommer det att bli.


 8. PernillaA skriver: 19 augusti, 2019

  Nu blev jag för snabb, det ska heta ; olika färgade drycker
  Inland funkar inte tangentbordet


 9. konsttanten skriver: 19 augusti, 2019

  Leo m fl: Skall man få någon kraft bakom sitt miljöengagemang, så skall man inte gå på personer som flyger, shoppar massvis med kläder etc. Och….absolut inte upprepa sig!!
  Jag rekommenderar medlemskap i Naturskyddsföreningen. Unga i stenurtvättade jeans, som demonstrerar mot bättre miljö, talar för döva öron.


 10. Leo skriver: 19 augusti, 2019

  charlotte.

  Du skriver: “nu får väl ge dej”. Det är min åsikt att små barn inte har på en racerbana med alla dess avgaser att göra. Jag må vara en knarrig gammal gubbe, men mina barnbarn i den åldern, skulle jag önska hade annat ställe att leka på.

  CVM. Ja just det instämmer. Frukt i massor finns att välja på idag, bättre än kanelbulle.


  1. charlotte skriver: 20 augusti, 2019

   Leo,
   Vi kan ha olika åsikter. Min är att ingen liten prinsessa har något på en grabbig och högljudd fotbollsmatch att göra som vi sett Estelle få följa med på ett antal gånger. Det är okungligt. Kungaparet hade aldrig gjort något liknande.


  2. Bror skriver: 20 augusti, 2019

   Det här får ni racingkritiker ta för vad det är.
   Som knappt tonåring fick jag för första gången följa med en “stor pojke”, och nybliven körkortsinnehavare, till Karlskoga och Gelleråsen. Jag var då det stoltaste som fanns i hela världen!
   Och i Porschebilar tävlade man då som nu.
   Snabbast och elegantast körde C G Hammarlund i sin röda Porsche. Pepitarutigt överdrag på hjälmen hade han också, kommer jag ihåg.
   Tänk när jag åtskilligt lomhörd berättade för mina kamrater om vad jag sett den där bensin- och gummidoftande sommarsöndagen! Berätta mera, berätta mera sa dom i kör. Och jag berättade och berättade…


  3. josefin skriver: 22 augusti, 2019

   charlotte, nu fár Du ge Dig med dessa forntidssynpunkter. Sá klart en flicka kan gá pa fotboll – har Du helt missat framgángarna det sv damlandslaget haft i sommar? Det var 1800 blankt da flickor stod blygt o neg i hörnet. Har Du hört uttrycket: Snälla flickor kommer till himlen, andra kan komma hur lángt som helst.


 11. PernillaA skriver: 20 augusti, 2019

  bra konsttanten då slutar du säkert också med uppreppningar


 12. Susanne Blomgren skriver: 20 augusti, 2019

  Leo jag har läst i en artikel i Svensk dam att dom satt i helikoptern inte att dom flög, men den artikeln är borta nu. Sedan håller jag med att det är inte en lämplig miljö för barn, höga ljud , avgaser.


 13. Susanne Blomgren skriver: 20 augusti, 2019

  Leo här står det att dom satt i helikoptern Lillebror Gabriel knep lika många charmpoäng men höll en något lägre profil än sin kavata storebror. Småprinsarna lekte med Siri, och blev helt fascinerade när det plötsligt dök upp en helikopter över motorbanan. Gissa om lyckan var total när de fick provsitta i cockpit! men ingen bra miljö för barn att vara i. Charlotte och Konsttanten skriver ofta “nu får du ge dig” till flera som kommenterar, tycker att det har gått för långt med deras kommentarer !!


 14. ancibergfeldt skriver: 20 augusti, 2019

  Min tandläkare sa nyligen att
  bara man inte äter socker, så
  Är det okej! Det vet man ju sen
  barnsben, att socker är “boven “som
  man inte kan sätta i fängelse! 😂


 15. ananas skriver: 20 augusti, 2019

  Nä men milda makter, hoppas verkligen att alla som förfasar sig över att se en bild på en unge med en bulle, aldrig själv heller äter/dricker nåt onyttigt! Nån rim och reson borde det vara även på kommentarerna här; ingen har ett sus om hur ofta killen äter bullar och ingen har heller med det att göra.
  Att ta barnen med på en racerbana några timmar är inte farligare än att röra sig på stans avgasfyllda gator.


  1. Birthe Vejrum skriver: 20 augusti, 2019

   En god hjemmebagt bolle har jeg 0 indvendinger imod. Men riskager, og de stå stadig tæt på hylderne i danske supermarkeder, at de står der skyldes ene og alene, at de SÆLGER!
   Daga omtaler flere fine alternative snacks. Til Dagas liste vil jeg tilføje de små cherrytomater, baby-bananer + røde dværgbananer, og som dansker rugbrødshumpler med en enkelt skive spegepølse/salami/korv imellem, eller de småskolerugbrød, der spises som de er.


 16. Daga skriver: 20 augusti, 2019

  Jättesöt liten pojke.Han håller nog en majskaka i handen.Riskakorna är passé sen flera år.Kikärtskakor och majskakor får det vara.Mvh Daga.


 17. mini skriver: 20 augusti, 2019

  Men jisses då vikten “debatt”!

  Är det bara jag som någon gång (när barnen var små) körde med små “mutor”.
  Är man på någon form av offentlig plats vill man kanske inte att barnen ska störa alltför mycket och då är en enkel “muta” i form av en bulle/kex alldeles ypperligt.


  1. mini skriver: 20 augusti, 2019

   Ändrar: autocorrect och jag är inte vänner just nu : VILKEN ska det vara 🙂


 18. Daga skriver: 20 augusti, 2019

  I samma andetag morötter skurna i stavar och smågurkorna och äppelklyftor är också ett bra mellanmålskomplement. Men ungar är olika. En del småttingar avskyr frukt och grönt.Daga


 19. Eva H. skriver: 20 augusti, 2019

  Herregud vad många pekpinnar det finns i det här kommentarsfältet. Svensk damtidnings läsare måste vara en hel arme av perfekta mödrar och far-/mormödrar!
  Jag tror att prinsparet sköter sina barn efter alla konstens regler i vardagen. Helger får man faktiskt koppla av från en del “förbud”.


  1. ananas skriver: 20 augusti, 2019

   Instämmer till minst tusen procent!


 20. M skriver: 20 augusti, 2019

  Jag tror ett syskon är på väg


  1. rean skriver: 20 augusti, 2019

   varför skulle du tro det


 21. ancibergfeldt skriver: 20 augusti, 2019

  Sofia och Carl Philip tänk
  På att barnen ska sitta när dom äter, Det är så lätt att sätta i halsen!! ( En bra information som
  Många inte tänker på.)


 22. PernillaA skriver: 21 augusti, 2019

  M det tror jag också


 23. charlotte skriver: 21 augusti, 2019

  M och PernillaA,
  Jag skulle bli mycket förvånad om Carl Philip och Sofia önskade fler än två barn.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar