Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Äntligen ny babylycka i kungafamiljen – efter alla år av längtan!

03 maj, 2024, 15:00 
Svenska kungafamiljen
En ny liten bebis har fötts som glädjer vår kungafamilj – det handlar om en liten tös!
Annons
Madeleine och Chris stängs ute helt • Fina budskapet bakom Charles val • Prins Julian väcker reaktioner utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 18!Brand logo
Madeleine och Chris stängs ute helt • Fina budskapet bakom Charles val • Prins Julian väcker reaktioner utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 18!

Tidigare i veckan kom det lyckliga beskedet att prins Gustav, 55, och prinsessan Carina, 55, välkomnat en dotter till världen.

Så stor lycka i danska kungafamiljen, prins Gustav är ju drottning Margrethes systerson, och även lycka i vår svenska kungafamilj!

Ja, den lilla prinsessan blir ju i förlängningen släkt med kungligheterna här i Sverige – och denna baby är särskilt efterlängtad!

Babylycka för prinsparet

Prins Gustav och prinsessan Carina blev föräldrar för första gången i fjol då de välkomnande sonen prins Gustav Albrecht till världen.

Detta gjorde de med hjälp av en surrogatmamma i USA och samma väg gick de nu med sin dotter som föddes 26:e april.

– Alla inblandade mår bra och är jättelyckliga, säger en talesperson för paret till Billed Bladet.

Annons

Men prins Gustav och prinsessan Carina har fått kämpa för sin familj. I 19 år förhindrades det från att gifta sig med varandra på grund av prins Gustavs farfars testamente.

Där stod det att hans barnbarn inte får ärva slottet Berleburg i tyska Bad Berleburg om han inte giftre sig med en person som är arisk, adlig och protestantisk.

Och Carina med sin mexikanska mamma och katolska tro stoppades alltså från att gifta sig med sin prins. Men 2022 rev äntligen Tysklands högsta domstol de gamla bestämmelserna och ett bröllop kunde äga rum.

Sedan dess har paret upplevt lycka efter lycka, nu senast med sin dotter. Och hon är alltså nära släkt med vår kungafamilj.

Svenska kungafamiljens glädje

Kung Carl Gustaf är kusin med drottning Margrethe vilket innebär att kungabarnen är sysslingar med prins Gustav – vilket innebär att Victoria, Carl Philip och Madeleine nu fått ett nytt sysslingbarn!

Annons

Vi vet också att familjerna står varandra nära. Drottning Margrethes och prinsessan Benediktes mamma var ju svenska prinsessan Ingrid, och därmed talar systrarna också flytande svenska.

Något som Margrethe härlett till sina kungliga kusiner. Som hon tidigare sagt till föreningen Norden:

– Jag lärde mig svenska som mycket liten eftersom mina kusiner inte förstod vad jag sa, och eftersom jag var mycket snacksalig, bad jag min mamma – har hon berättat för mig – att lära mig svenska. När hon sedan skulle skjutsa mig någonstans pratade vi svenska.

Och nu har familjen alltså växt – stort, stort grattis!

Foto: TT

Annons