Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Äntligen prinsessbröllop igen – se bilderna här!

13 sep, 2021, 10:50 
Prinsessan Maria-Annunciata och Emanuele Musini.
Äntligen ett prinsessbröllop igen! Bruden bar Valentino och halva det kungliga Europa minglade på kyrkbacken...
Annons
Här är Europas alla kungahus!Brand logo
Här är Europas alla kungahus!

Nu börjar det hända saker: Det har varit ett kungligt bröllop igen! Det är lite som med ketchupflaskan, först ingenting, sen ingenting och sen allting på en gång...

Och den nya bruden ser ni alltså här: Den dubbelt kungliga prinsessan Maria-Annunciata av Liechtenstein, 36 år och brorsdotter till furst Hans-Adam (vars fru Marie nyligen gick bort). Men också systerdotter till Luxemburgs storhertig Henri.

Prinsessan Maria-Annunciata och Emanuele Musini.

Maria-Annunciata sa ja till sin fästman, den italienske businessmannen Emanuele Musini, i den mäktiga barockkyrkan Schottenkirche i Wien.

Annons

Brudklänningen i sidensatin var uppsydd hos Valentino och bruden hade gått all in och beställt modehusets största ballongärmar. I håret bar hon ett av de kungliga briljantdiademen.

Prinsessan Maria-Annunciata i brudklänning från Valentino

Prinsessan Maria-Annunciata bröllop klänning Valentino
Bruden Maria-Annunciata. Till höger skymtar hennes pappa prins Nikolaus av Liechtenstein.

Detta betydde alltså två kungafamiljer på röda mattan, från kronprinsessan Victorias vän och tronföljarkollega prins Guillaume med hustru prinsessan Stephanie, till brudens mamma prinsessan Margaretha och morbror storhertig Henri.

Annons
Prins Guillaume Prinsessan Stephanie bröllop Maria-Annunciata
Prins Guillaume och prinsessan Stephanie av Luxemburg.

Övriga gäster var en skön mix av jordanska prinsar och tyska aristokrater. Samt Monaco-prinsessan Carolines evigt coole son Pierre Casiraghi med sin Beatrice.

Prinsessan Margaretha av Liechtenstein Storhertig Henri av Luxemburg Syskon
Bror och syster: Brudens mamma prinsessan Margaretha av Liechtenstein med sin bror, Luxemburgs storhertig Henri. Henris fru, storhertiginnnan Maria Teresa, saknades.
Prinsessan Astrids man prins Lorenz och dotter Luisa Maria av Belgien
Prins Lorenz och prinsessan Luisa Maria, make och dotter till prinsessan Astrid av Belgien som nyligen var med om en tragisk olycka och nu vårdas för flera frakturer på ryggraden.
Pierre Casiraghi och Beatrice Borromeo Klänning Dior
Monacos furstefamilj representerades av Pierre Casiraghi med hustrun Beatrice, som svävade in i en röd tyllklänning från Dior.
Annons

På kvällen var det sedan glammigt värre när brudparet hyllades med en stor smokingmiddag med dans i ett av furstefamiljens residens, det gigantiska Gartenpalais Liechtenstein, också det i Wien.

Foto: TT.

Annons