Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Äntligen! Se första bilden på den nyfödda prinsen – sanningen bakom

21 feb, 2021, 14:00 
Prinsessan visar upp sin nyfödda lilla prins för första gången!
Annons
Babylycka! Prinsessan Eugenie har fått en sonBrand logo
Babylycka! Prinsessan Eugenie har fått en son

Prinsessan Eugenie födde sin son förra veckan och nu har hon och maken Jack Brooksbank visat upp honom på bild för första gången, och passar dessutom på att avslöja hans namn!

Den nyfödde har fått namnet August Philip Hawke Brooksbank, och August verkar alltså bli tilltalsnamnet. Om det finns någon släkting han ärvt det från är ännu oklart, men tydligt är iallafall att mellannamnet Philip är en hyllning till prinsessan Eugenies farfar, prins Philip.

På de nya bilderna poserar familjen framför en frodig häck, och det är självaste barnmorskan som hjälpt till att fotografera de första officiella bilderna på paret och lille August.

Prinsen sover så sött i sin pappas armar och Eugenie ser ut att ha återhämtat sig bra efter födseln! Vad lyckliga de ska vara när de kommer hem igen tillsammans, nu som tre stycken i familjen.

Annons

Prinsessan Eugenies son tar plats i tronföljden

Den lilla prinsens födelse innebär en liten rokad i den brittiska tronföljden. Prinsessan Eugenie i egenskap av dotter till prins Andrew är nummer 10 i tronföljden, och lilla August blir nummer 11.

Det här har även en påverkan på den svenska kungafamiljen. Kungen är faktiskt, tro det eller ej, barnbarns barnbarn till drottning Viktoria, 1800-talsgiganten. Som en konsekvens av detta är han på plats nummer 293 i den brittiska tronföljden.

Efter honom, på plats nummer 294, hittar vi prins Carl Philip och därefter hans söner Alexander och Gabriel som har nummer 295 och 296.

Kronprinsessan Victoria är nummer 297, prinsessan Estelle 298 och prins Oscar 299.

Prinsessan Madeleine återfinns på plats 300, och hennes barn är 301 (prinsessan Leonore), 302 (prins Nicolas) och 303 (prinsessan Adrienne). Men nu lär samtliga av våra svenska kungligheterna få hoppa ner ett stäpp på listan, för att ge plats åt Eugenies lille guldklimp. Det gör de nog så gärna.

Annons