Äntligen! Victoria träffar Mette-Marit – efter långa tiden isär

kronprinsessan victoria mette-marit

TT
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel visade upp vänskapen med Haakon och Mette-Marit
Slå på ljud

Under pandemin var möjligheten att resa och träffa andra människor fysiskt det första som förändrades, något som påverkat kungligheterna oerhört mycket i deras vardag. Kronprinsessan Victoria och de andras jobb går ju i stort sett ut på att vara ansiktet utåt för sitt land, något som blir svårt att göra om man inte får resa runt och representera det.

Möten kungligheter emellan hörde kanske inte till vardagen förut heller, men de skandinaviska kungafamiljsmedlemmarna har alltid haft fina relationer till varandra och mellan samtliga skandinaviska tronföljare råder en ömsesidigt respektfull vänskap.

Det är tydligt att det finns en vilja att hålla kontakten med varandra och det visade de nyligen upp i sociala medier!

Victoria och Mette-Marit möts igen

På den nya bilden ser vi kronprinsessan Victoria tillsammans med Daniel hemma på Haga inbegripna i ett engagerat videosamtal med Mette-Marit och Haakon på länk från Norge. Som om det inte var nog så är även kronprins Frederik och kronprinsessan Mary med på länk från Köpenhamn!

”Förutom att uppdatera varandra om de respektive familjeliven, informerade Deras Kungl. Högheter också varandra om arbetet inom sina olika beskyddarskap och större projekt under den senaste tiden.” skriver hovet om mötet.

”Paren avslutade samtalet med en gemensam önskan om att snart kunna mötas igen över landgränserna.” avslutar hovet.

kronprinsessan victoria mette-marit

Victoria och Mette-Marit är goda vänner sedan många år tillbaka, här möttes de vid Riksgränsen 2015.

Jon Olav Nesvold

Så härligt att se alla tre paren hålla kontakten med varandra i pandemin.