Är det här Harry och Meghans nya hem?

Harry och Meghan ryktas ha köpt hus i LA.

Har Meghan och Harry köpt ett lyxhus i Malibu eller inte? Det råder delade meningar om den saken. I Los Angeles viskas det om att paret blivit ägare till filmstjärnan Mel Gibsons gamla hus.

Harrys och Meghans flytt till Los Angeles har inte gått helt smärtfritt till – paret planerade att flytta till staden precis som viruskrisen trappades upp.

Om LA-borna behöver något att distrahera dem från oron över pandemin kan de grotta ner sig i uppgifterna kring Meghan och Harrys husjakt. Ryktena är lika saftiga som motstridiga…

Det hetaste ryktet den senaste veckan gör gällande att det före detta kungliga paret lagt vantarna på Mel Gibsons gamla lyxlya i Malibu. Prislappen? 15 miljoner dollar – motsvarande 150 miljoner kronor.

Jättevillan med fem rum står på en 20 000 kvadratmeter stor tomt, och har eget gym, två swimmingpooler, och garanterar medlemskap i en privat strandklubb, enligt magasinet Marie Claire.

Dementerar ryktet

Det var en Los Angeles-baserad mäklare som först påstod att paret var på väg att köpa lyxvillan – i ett inlägg på Instagram som hon sedan tog bort.

Men skvallersajten TMZ, som har välplacerade källor runt hela Los Angeles, skriver att ryktet inte stämmer.

“Verkar som att någon pratade lite för tidigt, eller så var det bara önsketänkande”, skriver de.

Bilder från uppfarten till villan visar att den omgärdas av hög säkerhet. Flera säkerhetskameror, höga staket, varningsskyltar… Det är inte förvånande, med tanke på prislappen på huset.

En säkerhetsskylt vid parets påstådda lya.

En säkerhetsskylt vid parets påstådda lya.

Parets flytt till Los Angeles blir hur som helst komplicerad, med tanke på viruskrisen som härjar såväl där som på de flesta andra ställen i världen.

Kalifornien är precis som många andra amerikanska delstater under strikta tillfälliga regler som begränsar möjligheten att umgås med andra människor och röra sig fritt. Guvernören Gavin Newsoms beslut påverkar ungefär 40 miljoner människor, inklusive den köpsugna småbarnsfamiljen.

Foto: TT