Är detta en markering mot Meghan från svenska kungafamiljen?

Det svenska kungahuset har inte uttalat sig offentligt om härvan kring Meghan Markle och prins Harry. Men är detta en ledtråd om hur de tänker i frågan?

Meghan Markle och prins Harry har förvandlats till två av Storbritanniens mest kontroversiella berömdheter de senaste månaderna. Allt på grund av sitt beslut att lägga sina kungliga plikter åt sidan och stå fria.

Det här var väckt väldigt starka känslor hos britterna. Många är upprörda – däribland tv-programledaren Piers Morgan. Piers, som har över sju miljoner följare på mikrobloggen Twitter, har skrivit flera indignerade krönikor om Meghan och Harry.

“Som jag har sagt många gånger förr, så har jag tyvärr kommit till slutsatsen att Meghan är en självisk, skoningslös socialkarriärist som har ägnat hela livet åt att utnyttja och slänga i väg människor, och nu gör hon samma sak med kungafamiljen. Jag tycker också att Harry har förvandlats till en svag, gnällig, sur och arrogant parodi på den livsglade arméprinsen som vi alla älskade”, skrev Piers i en av sina krönikor.

Har kungafamiljen markerat mot Meghan Markle?

Hur känner egentligen den svenska kungafamiljen inför prinsparets beslut?

Hur känner egentligen den svenska kungafamiljen inför prinsparets beslut?

Ingen i den svenska kungafamiljen har uttalat sig offentligt om prinsparets beslut. Men via Instagram kan vi kanske få en föraning om vad kungahuset känner kring soppan.

Det svenska kungahusets officiella Instagram-konto representerar kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Kontot följer nitton andra användare. De följer det norska kungahuset, det norska kungahuset, det nederländska kungahuset – för att nämna några.

De följer också det officiella kontot för den brittiska kungafamiljen och Kensington Palace, som sköts av prins William och hans hustru Kate Middleton. Men de följer INTE Sussex Royal – Harrys och Meghans konto.

Det kan vara en ren slump, självfallet. För transparensens skull ska nämnas att kungahuset inte heller följer Clarence House, kontot som är kopplat till prins Charles och hans hustru Camilla.

Men visst är det en pikant detalj?