Årets sommarbilder från Gråsten – inte precis som förr i tiden

drottning Margrethe barnbarn

Nu har de årliga bilderna från danska drottningens sommarslott Gråsten kommit. Förr om åren samlades hela familjen för en gemensam fotostund. Idag ser vi Margrethe med fyra av barnbarnen.

Som ni kanske minns brukade det alltid komma härliga sommarbilder på hela den danska kungafamiljen från slottet Gråsten. Då verkligen alla samlades för ett gemensamt foto. Så är det inte numera, av flera olika skäl.

Förr fanns hela familjen på plats

Vi minns bilderna med drottning Margrethe och prins Henrik som fick njuta av att ha hela familjen på plats, med alla sina barn och barnbarn omkring sig. Plus flera andra nära släktingar till Margrethe, som systern prinsessan Benedikte med sin familj.

Margrethe

Men efter att drottningen make prins Henrik blev sjuk och sedan avled har inget riktigt varit sig likt under sommarfotograferingen på Gråsten. Nu har vi precis fått nya bilder från Danmark, via hovets Instagram.

Hälsar drottningen välkommen

Och visst är de både fina och mysiga, med drottning Margrethe och några av hennes barnbarn. På en av bilderna ser vi hur kronprinsparets fyra barn hälsar henne välkommen i slottsdörren.

drottning Margrethe

Hovet skriver vid bilden: “Drottningen fick ett varmt mottagande i dag på Gråstens Slott.”

Sedan fick vi två bilder till där man skriver “sommar på Gråsten” och så ser vi åter drottning Margrethe med barnbarnen prins Christian (som verkligen vuxit en hel del på sista tiden), prinsessan Isabella samt tvillingarna prins Vincent och prinsessan Josephine.

En otroligt vacker bild på drottning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsessan Mary, prinsessan Isabella samt tvillingarna prins Vincent och prinsessan Josephine.

Margrethe familj 2014

Sommarfotograferingen 2014.

Bilden här ovan är från sommarfotograferingen vid Gråstens slott 2014, då var det onekligen en något större skara som samlats kring drottning Margrethe.

Inte en skymt av Joachim och Marie

Vi såg inte en skymt av prins Joachim och prinsessan Marie på några av bilderna, men det sägs att familjen redan flyttat till Frankrike där de bo nu en tid framöver. I varje fall har ett flyttlass setts åka iväg från parets bostad i Klampenborg. Så prinsparets barn prins Henrik och prinsessan Athena har säkert umgåtts en hel del med sin farmor innan de åkte iväg till Paris.

 

Foto: TT och Hovet