Ari Behn är död – Märtha Louises sorg

Ari Behn är död. Det rapporterar NRK. Beskedet, som kommer mitt under julfirandet, är en stor sorg för exhustrun Märtha Louise.

Ari Behn är död. Han blev 47 år.

Märtha Louises före detta make tog sitt liv, uppger familjen.

– Det är med stor sorg i hjärtat att vi, de allra närmste till Ari Behn, i dag måste meddela att han har tagit sitt eget liv. Vi ber om respekt för vårt privatliv i den närmaste tiden, säger managern Geir Håkonsund.

Kungens första ord om Ari Behns död

Dödsfallet är ett tungt besked för hela Norge – men även för det svenska kungahuset. Kungen kommenterar hans bortgång i ett uttalande:

– Vi har tagit emot beskedet om Ari Behns tragiska bortgång. Under många år kände vi honom som en del av den norska kungafamiljen, som står oss nära. Våra tankar går till hans närmaste, säger han.

Ari Behn gifte sig med Märtha Louise 2002. De gick sedan separata vägar 2016. Ari Behn har släppt flera böcker, bland annat tre romaner och tre novellsamlingar. Förra året släppte han boken Inferno som var en tung uppgörelse med honom själv. Behn berättade då att boken var en brutal beskrivning av hans inre den senaste tiden.

Ari Behn är död – Märtha Lousies sorg

Märtha Louise lever i dag med Shaman Durek. Men trots uppbrottet och den nya kärleken har hennes relation med Ari Behn varit nära. Så sent som i höstas lade Shaman Durek upp en bild på Instagram tillsammans med Ari Behn.

“Älskar dig broder”, skrev Shaman Durek till bilden.

Även relationen med kungafamiljen var stark efter uppbrottet. Häromdagen kom uppgifter i Norge om att Shaman Durek inte bjudits till det kungliga julfirandet, trots att Märtha Louise deltog. Däremot var Ari Behn bjuden.

Sonja och Harald om Ari Behns död

Norska kungen Harald och drottning Sonja kommenterar dödsfallet.

– Det är med stor sorg som drottningen och jag mottagit beskedet om Ari behns bortgång. Ari var en viktig del av våran familj i många år och vi bär med oss varma, goda minnen av honom. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom, säger de enligt Expressen och fortsätter: 

– Vi sörjer att våra barnbarn nu har mist sin kära pappa, och har djup medkänsla med hans föräldrar och syskon, som nu ahr mist sin käre son och bror. Vi ber om att Aris närmaste familj får ro i denna svåra tiden.

Kronprins Haakon och Mette-Marit kommenterar dödsfallet.

– För oss var Ari en god vän, en kär familjemedlem och en fantastisk onkel, som vi delade många av livets små och stora ögonblick med. Det är med stor sorg vi har tagit emot beskedet om hans död. Vi tyckte alla väldigt mycket om Ari. Våra tankar går speciellt till Maud, Leah, Emma, prinsessan Märtha Louise och Aris närmaste familj.

Kungen och Silvia informerade

Kungen och Silvia är informerade om dödsfallet, uppger hovet.

prenumerera på svensk damtidning