Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Ari Behn fick inte vara med när kungafamiljen firade

Ari Behn fick inte vara med när kungafamiljen firade

Ari Behn fick inte någon plats när kungafamiljen firade en stor begivenhet.
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl
Slå på ljud

Ari Behn var en viktig del av den norska kungafamiljen. Han var visserligen skild från prinsessan Märtha Louise, men innan dess hann han bli pappa tre till av kung Haralds barnbarn.

När Aris begravning hölls i Oslo Domkyrka var kungafamiljen självklara gäster. Harald skickade också ut ett officiellt kondoleanstelegram, med sina egna ord om sorgen.

Ari Behn fick inte vara med

Ändå saknades Ari när Harald och drottning Sonja firade trettio år som kungapar. Det norska kungahuset la ut en kavalkad med gamla bilder från sin regentperiod, och både barnen och barnbarnen figurerade flitigt. Men vi såg ingen Ari.

Ingen Ari Behn

Ari Behn fanns inte med på de gamla bilderna som kungahuset la upp.

Anders Johan Stavseng är kungaexpert på norska Se og hör. Han tror inte att Harald och Sonja hade en medveten tanke bakom Aris frånvaro.

– Jag tror att det är en tillfällighet att Ari inte var med på bilderna. Kungaparet tyckte otroligt mycket om Ari, och han och Sonja träffades också privat efter skilsmässan, säger Anders.

"Det var en chock"

Harald nämnde Ari i sitt nyårstal för drygt ett år sedan. Han tog chansen att använda sin sorg för att få till en poäng om mental ohälsa.

– Jag tvekade inte kring att det som hade hänt Ari Behn skulle vara med i talet. När hans familj valde att vara öppna kring anledningen, så var det naturligt för mig att vara det. Det hade varit helt fel om jag inte tagit med det. Men det var svårt att hitta de rätta orden. Jag pratade ju om våra barnbarns far, säger Harald i boken "Kungen berättar".

För kungen kom Aris självmord som en praktsmäll.

– Vi var tillsammans när det hände. Det var en chock. Vi blev så överraskade, även om vi visste han hade problem. Det var smärtsamt, och det tar lång tid att komma över, säger Harald i boken.

LÄS MER: Ari Behns kamp sista dagarna i livet: "Det gör ont"