Ari Behn lanserar ett eget vin

Nu gör Ari Behn, 40, precis som prins Henrik av Danmark. Han lanserar ett eget vin.

– Jag älskar det nya vinet, säger Ari Behn i ett pressmeddelande från vinimportören Engelstad. Vinet heter Mandala och har fått mycket väl godkänt i betyg av finsmakare. Norska Adresseavisen ger Mandala, som vinet heter, fem tärningspoäng med motivationen:

– Behn har hittat ett synnerligen gott vin. Vinet är saftigt, blommigt och har en fin kryddig eftersmak. 

Italienskt rödvin

Aris favorit är ett rödvin och är hämtat från Piemonte i Italien. Det är en Dolcetto Dogliani från producenten Peccenino. Från och med fredagen den 2 november finns den med i Vinmonopolets beställningsurval.

Har smakat en mängd viner

Författaren, dramaturgen och livsnjutaren Ari Behn har deltagit i hela processen – från druva till gruva (vinkällaren), skulle man kunna säga. Prinsessan man har besökt flera vingårdar i Italien, provsmakat en rad viner gjorda på olika druvsorter och till slut kommit fram till en druva han älskar.

Mandala

Kanske har prinsessan och änglaexperten Märtha varit med och bestämt namnet på buteljerna?

– Namnet Mandala betyder Kosmos, förklarar Ari Behn för Hegnar Online. Enligt expertisen är de ädla dropparna himmelskt gott. Det är ett italienskt rödvin som passar perfekt till exempelvis pasta eller grillad entrecote.

Ari Behn kan nu verkligen duka till fest. Han har tidigare lanserat sitt eget porslin.

Osynlig

Nu förstår vi också varför Behn varit så osynlig i höst. Förutom de pjäser han skriver på, har han rest till Italien och den anrika vingården från 1700-talet.

Vinproducenten Pecchenino från Piemonte är ett familjeföretag. Vingården har gått i arv från far till son i alla dessa år. I dag är det bröderna Orlando och Attilio, som driver firman.

Överkomligt pris

Prislappen ligger på cirka 139 norska kronor. Det är alltså inte bara prinsar och prinsessor som har råd att beställa vinet.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press

Läs även:

Har Märtha Louise hamnat i ekonomiska svårigheter››

Märtha Louise och Ari – allt mer sällan tillsmamans››