Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ari Behns mamma Marianne om kärleken och sorgen

04 nov, 2020, 05:00 
Ari Behns mamma Marianne Sohlberg Behn Ari Behn
Hon lever med sin sorg och sin saknad. Men tio månader efter Ari Behns självmord fokuserar hans mamma också på kärlek och hopp.
Annons
Hör Ari Behns mamma berätta om sorgen – bilderna på sonen får henne att börja gråtaBrand logo
Hör Ari Behns mamma berätta om sorgen – bilderna på sonen får henne att börja gråta

Det har gått tio månader sedan Ari Behn lämnade sina tre barn, sin flickvän Ebba – och sin mamma Marianne. I en intervju med den norska tidningen Dagbladet konstaterade hon tidigare i år att döden är svår – men att förlora någon genom självmord, det är ännu svårare.

– Men jag måste acceptera att Ari valde den utvägen.

Ari Behn 1972-2019
Ari Mikael Behn (1972-2019).

Och kanske har Aris mamma nu nått en bit på vägen, för de ord som hon har lagt ut.på sociala medier är fyllda av kärlek och hopp. Så här skriver hon om Ari i sitt uppmärksammade inlägg på Instagram:

– Ari, jag saknar din visdom, jag saknar din styrka, jag saknar din skaparglädje och ditt skratt. Jag saknar din röst och våra samtal från alla de år då våra liv var sammanflätade. Du var en sådan fin följeslagare. Men nu lär jag mig långsamt ditt språk från de andra stjärnklara nivåerna.

Annons

– Sväva vidare i frid medan du fortsätter att sprida din visdom, din klokhet, ditt ljus och din kärlek. Jag älskar dig för evigt Mikis.

Ari Behn – så var hans sista tid

Ari Behn Prinsessan Märtha Louises exman
Ari, en mycket älskad son.

De sista åren av sitt liv led prinsessan Märtha Louise ex-man Ari Behn av svåra depressioner. Det var meningen att han skulle ha firat julen med kungafamiljen, och med prinsessan Märtha Louises nya kärlek Durek Verrett. Men Ari kom aldrig dit och på juldagens kväll hittades han död i sitt hem. Marianne Sohlberg Behn fick ta emot dödsbudet på telefon.

Foto: TT, Instagram.

Annons