Ari Behns speciella relation med dottern

Ari Behn och äldsta dottern Maud Angelica hade ett speciellt band. De delade intresset för att skriva och planerade att släppa en barnbok tillsammans.
Slå på ljud

Nyligen avlidne Ari Behn fick tre döttrar tillsammans med prinsessan Märtha Louise. Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14 och Emma Tallulah, 11. Nu visar det sig att Ari Behn och äldsta dottern, Maud Angelica, hade planerat att ge ut tre böcker via Juritzen Förlag, berättar Dagbladet.

Maud Angelica

Ari och Märtha Louise tillsammans med sin äldsta dotter Maud Angelica, julen 2003.

Förläggaren Arve Juritzen, som är djupt berörd av Ari Behns bortgång, är fåordig men berättar att de hade kontrakt gällande tre barnböcker.

– Jag vill inte fundera eller prata om det nu. Jurizten Förlag hade kontrakt om fyra vuxenböcker och tre barnböcker. Vuxenböckerna överlämnades dock till Petter Stordalens förlag Strawberry, medan vi behöll kontrakten gällande barnböckerna, berättar han till Dagbladet.

Ari

Ari och Märtha Louise med alla tre döttrarna 2016. Maud Angelica i mitten.

Dagbladets reporter frågar förläggaren om det finns en möjlighet att böckerna kommer släppas postumt, alternativt färdigställas av andra författare.

– Det vill jag inte svara på, helt enkelt eftersom jag inte har tänkt på eller övervägt det, svarar Arve Juritzen på bokförlaget.

“Min äldsta dotter är exceptionell”

Redan för två år sedan berättade Ari Behn om bokprojektet som han planerade tillsammans med dottern Maud Angelica.

– Min äldsta dotter är exceptionell. Jag måste säga det. Hon målar och ritar på en nivå som är långt över min när jag var 14, sa författaren i det svensk-norska intervjuprogrammet ”Skavlan”.

Han fortsatte:

– Det är fantastiskt att arbeta med henne, hon är på en imponerande nivå. Så nu pratar vi om att skapa en barnbok tillsammans.

Ari Behn har tidigare släppt fyra romaner och tre novellsamlingar, varav den senaste boken Inferno släpptes 2018.

Foto: TT