Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Arrivederci Roma! Victoria och Daniel lämnar Rom – se bilderna

19 okt, 2021, 17:00 
Kronprinsessan Victoria tar tåget
Arrivederci Roma! Nu sitter kronprinsessan Victoria och prins Daniel på tåget, på väg mot nästa italienska stad. Men vart är vi på väg?
Annons
Det kungliga bagaget – så reser kungafamiljenBrand logo
Det kungliga bagaget – så reser kungafamiljen

Här anländer Sveriges kronprinsesspar – och deras slimmade bagage – till Roms centralstation Roma Termini.

Prins Daniel kör rullväska med handbagaget stuvat ovanpå. Medan kronprinsessan bär på sin svarta bag.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Tar tåget från Rom till Turin
Kronprinsessparet på väg nu i kväll.

Och ja, ni ser: Victoria och Daniel väljer att ta det hållbara tåget. Precis som förra gången de var i Italien. Vilken är anledningen?

– När möjlighet finns och programmet tillåter uppskattar Kronprinsessparet att kunna resa med tåg, säger Johan Tegel vid hovet som finns med ombord.

Kronprinsessan Victoria Italien Tar tåget Bagage
I Italien måste man bära munskydd och visa vaccinpass för att få kliva på. Men Victoria och Daniel (som skymtar fram till vänster) är självklart dubbelvaccinerade.

Nu väntar den 50 mil långa tågresan norrut i landet, genom Toscana och med slutdestination Turin. Och kronprinsessparet kommer tillbringa dryga fyra timmar i förstaklassvagnen, trots att de sitter på snabbtåget.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Italien

Det är därför inte förrän sent i kväll som Victoria och Daniel och deras följe från hovet – hovmarskalk Lena Bartholdson. adjutanten Helena Sigurdsson och Johan Tegel från informationsavdelningen – rullar in på Turins järnvägsstation Torino Porta Nuova.

Och det är här i denna industristad med 1,7 miljoner invånare som kronprinsessparets tre dagar långa besök går i mål i morgon eftermiddag. Vi bevakar finalen, häng med oss då!

Staden Turin i Italien kronprinsessparet 2021
Svaret på den kungliga På Spåret-frågan ”Vart är vi på väg?” är alltså Turin! Den italienska bilindustrins hjärta – här ligger bland annat Fiats högkvarter.

Foto: Henrik Montgomery/TT.

Annons