Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Årshoroskop! Så blir ditt – och kungligheternas – 2022

31 dec, 2021, 09:00 
AvCecilia Bertilsson
Det kungliga året 2022

Nu blickar vi framåt och möter ett nytt år och nya möjligheter. Visst har världen förändrats, och kanske vi också, men detta kan vara året då du får ny inspiration och energi. Kanske finner du kärleken, och fördjupar relationen eller får en knuff i karriären. Året som vi nu ringer in ser ljust ut och vi blickar framåt.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?

Stenbocken
23 december-20 januari

Om du har dina föräldrar i livet sa försök att umgås lite mera med dem under detta år, på distans och digitalt, eller om det går, rent fysiska moten. Det har varit en tuff tid för oss alla, men för de nagot äldre har denna osäkra tid tagit extra hårt. För de som ar födda i Stenbockens tecken väntas ända inga större hälsoproblem i alla fall under 2022. Och bara du håller dig dig ditt vanliga träningsprogram och drar ner lite på överdrivet ätande så kommer du att få ett oväntat bra år.

Karlek

I slutet av januari och under slutet av sommaren finns en stor chans till att hitta kärleken for dig som är singel. Sa håll ögonen öppna för överallt, du kan ju hitta din drömpartner på de mest oväntade platser, som i kassakön i din vanliga mataffär eller ute i joggingspåret. För den som är i ett förhållande kan kärlekslivet gå lite i stå och i början på året får du reda ut en del konflikter, men var inte orolig några oväntade uppbrott är inte aktuella, om du inte absolut vill det själv förstås.

Annons

Karriär & pengar

I början på året blir det några tuffa månader och du kan behöva se över din ekonomi lite extra. Men sedan vänder det och du kommer faktiskt att fa några spännande jobberbjudanden du inte hade räknat med, det rör sig om något du inte alls sysslat med tidigare. Vågar du ta detta stora språng väntar många roliga dagar, men det kommer också att ta ett tag att komma igång sa du måste ha tålamod. En hobby eller intresse du haft en längre tid kanske kan bli något mer, om inte annat en ny inkomstkälla vid sidan om?

Vattumannen
21 januari-18 februari

Om du vill och vågar kommer 2022 att bli året då flera av dina drömmar äntligen kan förverkligas. På ditt nuvarande arbete får du lite problem under sommaren då något inträffar. Men det löser sig till hösten, fast då kanske du redan har stakat ut ditt nya liv och äntligen gör slag i saken och satsar på dig själv. Vad som gäller hälsan så tänk pa att klä dig varmt och se upp för eventuella problem med lederna under de kyliga vinter och vårmanaderna. Glöm inte att röra pa dig, du slarvade lite med det förra aret.

Annons

Karlek

Sommaren blir riktigt het for alla singlar i Vattumannens tecken, om du bara vill sa finns det flera möjliga partners att välja på. Några av dem känner du lite sedan tidigare andra är helt nya bekantskaper. Kom bara ihåg att allt är inte guld som glimmar... För dig i ett fast förhållande blir det ett ganska bra år, ni har inga större kriser bara lite tråkigt emellanåt, speciellt om ni bada måste jobba hemifrån. Men var lite extra upp-märksam på din partner under sommaren då vissa konflikter kan uppstå.

Karriär & pengar

De senaste åren har arbetet tagit allt mer av din tid. Har du familj har den fått lida en del, och är du singel har arbetstiderna gjort att du fått svart med nya förhållanden. Detta är året du måste bestämma dig, vad är mest viktigt i ditt liv, är det karriären och i så fall hur ska du gå vidare? Finns det någgot du alltid drömt om och aldrig vågat göra så är detta året att börja planera, men vänta helst till nästa år med att ta själva steget. Ekonomin går väl pa sparlåga fortfarande men inga större kriser är under uppseglande.

Annons

Fiskarna
19 februari-20 mars

Det blir en hel del personliga förandringar under 2021 för er som ar födda i Fiskarnas tecken. Du börjar söka svar på frågor du länge undrat över och en del av er kommer hitta svar medan andra fortsätter letandet efter livets många gåtor. Det blir ibland ett känslosamt år, ert gamla barndomshem eller någonting annat från din uppväxt kommer att få en viss betydelse under året och kanske hjälpa dig vidare. Flera stora beslut väntar och du kommer känna att du vuxit som människa när året är slut.

Kärlek

Är du i ett förhållande kommer du också tvingas ta flera avgörande beslut och ta tag i saker du gömt undan. Det kan röra sig om allt från skilsmässa till bröllop, kanske till och med en graviditet? Är du singel väntar inga större förändringar mot förra året, men du har också flera stora och för framtiden viktiga frågor att svara på detta år. Du kommer i alla fall att ha en bra hälsa och kommer att känna dig extra energisk från sommaren och framåt, perfekt om du är ute efter en ny romans under semestern.

Annons

Karriär & pengar

För dig med eget företag är detta året att satsa på en expansion och utveckling av din verksamhet. Visserligen ökar utgifterna också men om du bara satsar rätt kommer ändå inkomsterna att bli väldigt mycket större än idag. För dig som anställd är det lite annorlunda, du funderar på ett karriärbyte, kanske inte till ett jobb med mer pengar i kassan men ett helt annat sätt att arbeta och andra arbetstider. Vad du än gör glöm inte bort att planera in lite lediga dagar då du inte gör mycket alls, hälsan är också viktig.

Vaduren
21 mars-20 april

Det blir ett väldigt varierande är för dig som är Vadur 2021, du kommer att få det riktigt bra på många plan, men håll hårt i pengarna. Din karriär och yrkesliv kommer att gå bättre än på länge, men samtidigt kan du ändå få det något mer bekymmersamt på det ekonomiska planet. För några av er kommer det ett positivt besked av något slag från utlandet. Glöm inte att ta hand om dig och din kropp, tänk på att hälsan är alltid mycket viktigare än alla pengar i världen.

Annons

Kärlek

Är du i ett fast förhallande kommer ni inte ha några större problem under året, bara ni lärt er lyssna på och respektera varandra. Din partner och du behöver prata lite mer om vad ni har för önskningar och drömmar, ni kan faktiskt få det ni båda vill. Är du singel är chansen stor att du hittar en ny kärlek om du sa önskar, speciellt tursam på det romantiska området blir du efter sommaren och i slutet av året. Men hasta inte in ett nytt förhållande bara, låt det ta sin tid.

Karriär & pengar

Ditt hårda arbete på jobbet ger äntligen resultat, speciellt nu under våren. Är du däremot arbetssökande blir det extra viktigt att vara på sin vakt när det gäller vissa jobberbjudanden som inte är så bra som de först verkar, speciellt i januari. Men allt blir bättre efter sommaren, bara du vågar satsa på något du inte gjort förut. Det går även bra för dig som är egen företagare, men det är mycket viktigt att dra ner på utgifterna och kanske tänka i nya banor, våga använda dig av din kreativitet

Annons

Oxen
21 april-21 maj

Många av er födda i Oxens tecken som arbetat hårt de senaste åren kommer äntligen att få lön för er möda, vilket kan vara skönt att höra efter ett år med många stora uppoffringar och umbäranden av olika slag. Lite stress finns tyvärr ändå kvar under 2021, men på det hela blir det ett mycket bättre år. Ett tips är att se över dina utgifter och planera för en semester hemma i Sverige redan nu, det blir tyvärr inte läge for någon längre resa under detta år heller.

Kärlek

Har du en familj kommer ert liv tillsammans att bli så mycket bättre under våren, i alla fall om ni lyckats reda ut de frågor ni tidigare stridit över. Den mentala stressen som funnits under förra året kan bara avta om ni kommer överens om viktiga frågor och blir helt ärliga mot varandra. Chans till en ny förälskelse finns för den som är singel. Du måste bara vidga din horisont och se efter kärleken på ställen du tidigare inte letat, kanske är det någon du redan känner?

Annons

Karriär & pengar

Bara du tar väl hand om dig själv, bade mentalt och fysiskt så din hälsa håller sig på topp under året, sa finns chansen att du kommer lyckas bra med både jobbet och ekonomin. Men gör inga större inköp just nu, det är heller inte läge att flytta, i alla fall inte om du vill köpa ett större boende. Det är viktigt att inte spendera mera pengar än vad du behöver i dessa tider, för du kommer att behöva dem i framtiden. I slutet på året kan du i alla fall koppla av lite mer och börja njuta av livet igen.

Tvillingarna
22 maj-21 juni

År 2022 kommer tyvärr att kännas lite som en bergochdalbana for dig som ar född i tvillingarnas tecken, det går både upp och ner – på flera olika sätt. Därfor är det extra viktigt att du tar hand om dig själv lite extra, så börja året med en nyttigare och sundare livsstil för att stärka din halsa. Men en sak som verkligen blomstrar hela detta år är kärleken, både for dig som har en partner samt familj och för dig som ännu är singel, i år finns chansen till ett varaktigt förhållande.

Annons

Kärlek

Året börjar som sagt bra, så är du ensam och längtar efter någon att älska aä det nu du ska passa på. Våga att ta steget bara, ingen kan gissa sig till dina kanslor om du inte gör något åt dem! För dig som redan är i ett fast förhållande så kommer det också att kännas tryggt – partnern och en eventuell familj – kommer att stå bakom dig och stötta, även när det kan börja blåsa lite snålt i under våren. Så bry dig inte om några små gräl, kärleken håller, även under detta speciella år.

Karriär & pengar

Ett litet tips är att se upp for någon eller några av dina kollegor som kan visa sig vara lite illojala, är du egen företagare bor du se över dina kunder för att undvika att bli blåst på pengar. Var också försiktig om du planerar att byta jobb – det kan nämligen visa sig du kommer lite ur askan i elden. Sa ha bara lite is i magen så går allt bra till slut. Ekonomin ar oväntat bra i början på året men den fortsätter nog inte sa hela 2022. Ibland går det upp till nya härliga höjder, som under årets allra första månader. För sedan bär det tyvärr av nedåt igen, innan du äter står på topp.

Annons

Kräftan
22 juni-23 juli

Detta är året som passar perfekt för att göra en större livsförandring, både karriärmässigt och mer privat. Kanske är det dags att se sig om efter ett nytt jobb, flytta eller bryta upp från ett dåligt förhållande? Detta är också ett bra år att göra investeringar, kanske ska du köpa ett fritidshus i all fall eller en liten båt? Det blir i alla fall ett år fullt av hårt arbete och ett par jobbiga perioder, lite beroende på din känslighet just nu. Men om du har familj sa känns den i alla fall mer enad än pa mycket länge.

Kärlek

Detta är ett bra år for nya kärleksaffarer för den Kräfta som lever ensam. Hittar du rätt i kärleksdjungeln ska du slå till, för det har verkligen alla forutsättningar att bli till en kärlek som varar, inte bara en passion som brinner för en kort stund. Även om familjelivet känns rätt under hela 2022 så finns det stunder din partner ställer dig mot väggen rörande nya livsomvälvande beslut. Men för du bara en öppen dialog med din älskade innan du tar några beslut så går ändå allt bra till slut.

Annons

Karriär & pengar

Det finns en del perioder under våren då det gnisslar lite på arbetsfronten och din arbetsbörda blir orimligt stor, men håll bara ut, det kommer bli bättre till sena hösten. Tveka inte om du skulle fa en chans att ta ett steg till på karriärstegen, detta är året for nya projekt och planer. Våga att tanka i helt andra banor, kanske ska du satsa på en ny utbildning, andra arbetstiden eller rent av flytta någon annanstans? Ett bra tips detta år är att våga lita mer på din intuition och magkanslä.

Lejonet
24 juli-23 augusti

Under årets första månader kan det hända en del du inte räknat med, som ett oväntat tillskott i kassan, men tyvärr också en del trubbel på jobbet. De som är födda i Lejonets tecken kommer att behöva arbeta extra hårt under 2022, men tänk på hälsan sa att du inte blir sjuk på kuppen. Du måste lärt dig vid det har laget vad din kropp orkar med – så ät nyttigt, rör pa dig och se till att vila emellanåt. Kanske måste du flytta detta år, men se det inte som någonting negativt. För nu väntar större äventyr alldeles runt hornet.

Annons

Kärlek

Har du en familj blir den än mer viktig detta år, men du måste se till att alla mår bra och lär dig att lyssna på allas behov, något som är väldigt lätt att glömma bort i dessa dagar. För den som är singel finns det stor chans till en ny romans lite senare under våren och sommaren, men om ni väljer att bli tillsammans så kommer det också innebära en större livsförand- ring, kanske är en bebis på gång, ett byte av bostad eller ett bröllop. Frågan ar bara du mogen för detta just nu?

Karriär & pengar

Var lite extra uppmärksam detta år på dina arbetskamrater och andra inom företaget, några av dem kan sätta käppar i hjulet for dig. Var inte rädd for konflikter, de kan faktiskt stärka dig. Annars är detta ett bra år för att fortsatta vidare i karriären, kanske är det dags att starta ett eget företag om du vågar och orkar? Mycket hårt arbete ligger i så fall framför dig. Det ser ocksa ut att komma en del mycket oväntade tillskott till kassan och ekonomin ser i alla fall ut att bli bättre än året innan.

Annons

Jungfrun
23 augusti – 22 september

Du kommer nog inte att känna igen dig helt under året som kommer, Många för dig helt nya tankar och idéer dyker upp. Några av dem betyder inte sa mycket på det stora hela, andra kan få dig att ändra livsbana helt, på ett bra satt. Det kom mer inte alltid bli lätt men det är många födda i jungfruns tecken som får nagon av sina drömmar uppfyllda under året. Kom ihåg att det inte är vart att stressa, det kan ge olika sjukdomsbesvär som påverkar livet. Så vare sig du lider av hjärtproblem, huvudvärk eller depressioner måste du ta hand om dig själv bättre. Kanske ska du testa yoga? Ta också hand om din familj och var nära dem, njut av naturen och lär dig upptäcka de små sakerna runt omkring dig.

Kärlek

Det blir allt som allt ett fint år för er vad gäller kärleken. Den som är singel kan hitta en ny partner under hela året, andra prövar något nytt. Kanske ska du testa onlinedating eller gå med i någon förening, bäst tid att träffa den nya kärleken är mellan oktober och november. Däremot kan året ge dig som är i ett förhållande en liten svacka under sommaren. Då är det viktigt att komma ihåg vad du egentligen vill ha ut av livet, skulle du rentav må bättre utan din partner? Annars blir detta år då ni förlovar er eller säger ja till varandra i kyrkan. Det är också året då ni äntligen kan komma att utöka familjen.

Annons

Karriär & pengar

I år bör du se över ditt yrkesval och kanske byta bana helt, du kan också börja studera igen eller sa orkar du äntligen ta vissa viktiga saker i egna händer för första gången. Som att bryta upp från en dålig relation, tala ut med din chef på jobbet eller äntligen ta dig ur en längre livssvacka. Plötsligt känns allt möjligt! Försök att också njuta av vad du har, du måste inte köpa en ny bil eller byta till ett större boende bara for att ändra du känner gör det eller för att du kan. Ett tips för er som gillar att skriva eller måla, ta dig tid att jobba mer på det där manuset du har i huvudet eller de konstverken du vill skapa, det är dags att förverkliga just dessa drommar 2022.

Vågen
23 september – 22 oktober

Oj, sa manga möjligheter du får under 2022, inom flera olika områden dessutom! Så nu är det helt upp till dig att ta vara på allt som livet erbjuder. Kom ihåg att mycket av detta har du själv jobbat hårt för under tidigare år, sa du kan verkligen känna dig stolt. Men det finns också saker som är lite mindre roliga, du kan behöva ta itu med en del som gäller din familj, några av er får problem med någon myndighet och så kan en flytt ställa till det lite under året. Men på det hela taget blir detta ändå ett år som kommer få dig att växa mycket som person. Viktigt är ändå att tänka på ekonomin, det går riktigt bra nu men glöm inte att spara lite pengar till framtiden, då du kommer att behöva dem.

Annons

Kärlek

Även om 2022 kanske inte blir det mest romantiska året for alla födda i vågens tecken så finns det anda stora chanser till en ny romans. Speciellt runt påsk och några veckor efter midsommar men även i oktober och november. Du kommer träffa personen under ett trevligt sammanhang, kanske en festival eller en kul kväll på stan, men kom ihåg att du kan hitta kärleken när du minst anar det. För er som är i ett förhållande blir det ett bra år, förutom de första två månaderna då vissa förtroendefragår dyker upp och som måste lösas genast. Du måste också lära dig att kontrollera ditt temperament, det beror säkert på stress men det gör verkligen inte saken bättre.

Karriär & pengar

Mycket kommer gå din väg vad gäller karriären, även rent ekonomiskt. Men det är ändå viktigt att du inte spenderar för mycket pengar, speciellt på saker som du egentligen inte behöver. Men det kan vara läge att byta ut din bil om du har en, om du bor centralt kanske det är läge att investera pengarna i en bra cykel istället. Det är något bade miljön och du kommer må bättre av. Året ger dig många nya spännande chanser att byta yrkesbana och redan före mitten på mars kommer de första erbjudandena, några helt oväntade. Du kan till och med få möjligheten till ett helt nytt arbete utomlands.

Annons

Skorpionen
23 oktober–21 november

Under de senaste två åren har det varit lite tufft på många områden för er skorpioner och detta fortsätter även i januari och februari. Men redan i början på våren märker ni äntligen en skillnad till det bättre och du kan nu njuta av saker som du drömt om en längre tid. Och det känns som du äntligen kan andas ut och njuta av livet. Det du istället bör tanka lite extra på är din hälsa, speciellt på det mentala planet. Lär dig tackla din stress och låt den inte gå ut över dina nära och kära. Om du inte gör det kan du längre fram få problem med både högt blod tryck, hjärtproblem och magsår. Det kan också vara en god ide att tala ut med någon om dina tankar som ständigt snurrar.

Kärlek

For den som ar i ett förhallande kommer det att dyka upp flera utmaningar, bland annat i april. Men givetvis kommer du att kunna ställa allt tillrätta igen, om du bara vill. Ett bra tips ar att resa iväg tillsammans, kanske bara över en helg när ni får tid att rå om var andra och inte har en massa annat tråkigt att tänka på just då. För den som hoppas träffa en ny partner är bästa tiden i januari och i april samt under november. Men du har egentligen chans att möta kärleken hela året, fast detta år måste du vidga dina vyer och inte stirra dig blind på någon omöjlig idealpartner. Du måste tänka på att visa vad du känner för den du har kar.

Annons

Karriär & pengar

För dem som vill byta jobb eller bara klättra uppåt på karriärstegen finns nu alla möjligheter till detta. Ni kommer också slippa oroa er allt för mycket över ekonomin under 2022. Bästa chanserna till jobbyte kommer alldeles i början på året, i januari till mars. Alt detta positiva gäller även de som har ett eget företag, nya kunder eller samarbeten kommer att dyka upp. Men tänk också på att ett nytt jobb eller uppdrag också kan ge en ökad arbetsbörda som kan påverka dig även på det negativa planet. När sommaren kommer är det extra viktigt i år att bara ta det lugnt och inte hetsa runt till olika aktiviteter och platser.

Skytten
22 november–21 december

Fran april och framåt kan man säga att detta blir ert år alla ni som fötts i Skyttens tecken. De flesta kommer då att få mer pengar i kassan och en större ekonomisk trygghet. Något som gör att du detta år kanske kan byta upp dig i fråga om både bil, bostad och andra större prylar till hemmet. En längre resa, inom eller utom landet kan komma att bli lite äventyrlig men inte på något sätt farlig. Men efter den kommer du kanske att behöva lite mer semester ...Vad som gäller dig själv kommer en del förkylningar och huvudvärk att dyka upp och några får problem med ögonen under sommaren, men på det hela är detta ett bra år vad som gäller hälsan.

Annons

Karlek

Vad det gäller kärleken är detta kanske inte det allra bästa aret. Är ni i ett förhållande kan mycket kännas som något av en besvikelse, speciellt under årets tre första månader. Några av er blir påverkade av en händelse i släkten som kan komma att skapa förändringar för er som par. Men för er som tar er igenom problemen förstärks istället er relation och ni känner er mycket mer harmoniska tillsammans än tidigare. Vill du istället hitta en ny partner, den stora kärleken, är det bästa att göra detta i april till slutet av maj. Men du kommer att ha en hel del kul under sommaren, kanske leder det inte till något mer stabilt, men njut av livet.

Karriär & pengar

Flera av er får under mars till oktober ett erbjudande om ett helt nytt jobb, kanske till och med i en helt ny stad eller till och med land. För den som vågar är detta ett utmärkt tillfälle till att bryta upp och starta om. Men alla skyttar är inte beredda att hoppa på det tåget som kan kännas lite osäkert. Även för er som stannar kvar på er gamla arbetsplats kommer det att bli ett fint år med ökad trygghet. Och om du tar ett större ansvar måste du ju ha lön för mödan, eller hur? På det hela blir detta även ett stabilt år vad som gäller ekonomin, men kom ihåg att inte shoppa allt for mycket bara. Fundera istället på vad du och dina nära och kära egentligen behöver.

Foto: TT

Annons