Askmolnen på prinsessan Madeleines himmel

Askmolnen på prinsessan Madeleines himmel
Annons

Prinsessan Madeleines plan på att resa stoppas av askmoln.
Prinsessan Madeleine gick på krogen istället för på Margrethes 70-årsfest.

Kommer det svarta askmolnet att stoppa prinsessan Madeleines smarta plan att fly uppmärksamheten kring “kärlekskrisen” med Jonas?

Det är ju tänkt att Madeleine ska arbete med ett projekt i Childhood Foundation samt representera Sverige under “Sweden week” i Seattle. I och med det skulle hon få vila i två veckor från alla skriverier och det faktum att hon inte kan röka fritt eller gå ut och äta middag utan att hamna på bild i tidningen.

Annons

På tok

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.
Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.

Det är ju helt uppenbart att något är på tok när Madeleine inte är med och firar pappas kusin Margrethes 70-årsjubileum. De danska och svenska kungafamiljerna står varandra oerhört nära och missar aldrig att närvara i alla större gemensamma familjesammankomster. Att inte Madeleine deltar i Köpenhamn är ett klart etikettsbrott. Istället för att hylla drottning Margrethe syns hon ute tillsammans med en väninna på restaurang Prinsen i Stockholm…

Stora konsekvenser

Självklart vill Madeleine slippa Stockholm som det är just nu. Men tyvärr finns inga garantier för att den isländska vulkanen Eyjafjallajökull ska sluta spy ut aska över norra och mellersta Europa och att därmed flygtrafiken kommet att vara stängd för lång tid framöver.

Här är den isländska vulkanen som stör flygtrafiken.
Här är den isländska vulkanen som stör flygtrafiken.

Enligt vulkanologer, det vill säga experter på bland annat vulkanutbrott, kan Eyjafjallajökulls “vredesutbrott” mycket väl hålla i sig i ett år. Det har hänt förr. Dessutom finns en risk att den närliggande vulkanen Katla får ett utbrott. Katla är betydligt större än Eyjafjallajökull och kan skapa ett mycket större kaos i världen om hon skulle få ett utbrott. I så fall skulle det få stora konsekvenser för alla dem som på något sätt kommer att delta i Victoria och Daniels bröllop den 19 juni.

Av Chris Cederlöf
Foto: Charles Hammarsten, Stella Pictures.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

38 kommentarer till “Askmolnen på prinsessan Madeleines himmel”

 1. Sollan skriver: 16 april, 2010

  I dagens samhälle är det inte så lätt att vila ut från skriverier. Det går inte att fly, det är bättre att reda ut saker och ting med en gång.


 2. Sollan skriver: 16 april, 2010

  I dagens samhälle är det inte så lätt att vila ut från skriverier. Det går inte att fly, det är bättre att reda ut saker och ting med en gång.

  Någon annan har tydligen haft samma tankar, vilket är förståeligt.


 3. Anna skriver: 16 april, 2010

  Kul rubrik..


 4. Pomperipossachintohs.blogspot.com skriver: 16 april, 2010

  Tänk.naturen råder!Lilla Sessan får stnna hemma.


 5. Eva Andersson skriver: 16 april, 2010

  Ska hon på semester igen?


 6. I.MartinssonSvenskDamtidning skriver: 16 april, 2010

  Hon kanske flyr ifrån Rökmolnen


 7. nea skriver: 16 april, 2010

  Jag undrar om Margarethe i sitt sinne är förolämpad? Särskilt elegant gjort av Madeleine är det inte. Och för tusende gången kan konstateras att kungaparet tydligen inte har några händer alls med sin dotter. Eller så bryr de sig bara inte. Vet inte vilket som är värst…


 8. Ann-Marie skriver: 16 april, 2010

  Denna lilla Madeleine, hmmm, tror inte att aska stoppar henne. Hon e en uppblåst barnunge som tror att hon kan komma undan, hon e bortskämd, festprinsessa, nä hon borde lära sig veta lite hut.
  Hon borde komma ner på jorden. Allt kretsar inte runt henne. Hoppas att hon hittar en man i Amerika som kan försörja henne så jag slipper se henne mer i media. Hon e värre en parasit.


 9. Ann-Marie skriver: 16 april, 2010

  Sitter just nu o tittar på dansk tv. Den danske Dronningen e min favorit och här kommer Sivlia o våran kunga sååååå stela dom e, Jisses, så stelt. Hela dánska hovet e sååå underbara men det svenska…kan man få bli dansk utan att flytta fr gränsen?? Leve dronningen hurraaaaa, huraaaa.


 10. Jenny skriver: 16 april, 2010

  Dåligt att Madeleine går ut på resturang med vänner istället för att vara med i Köpenhamn. Roade inte en galafest lillsessan eller?


 11. Timran skriver: 16 april, 2010

  En prinsessa i Stockholm så rar,
  självaste kungen var hennes far,
  hon på nattklubbar brukade kröka
  men värst var, hon sågs på stan ofta röka..!!
  så i hat pöbeln skrek: -”Till New York flyg och far!


 12. Ann-Marie skriver: 16 april, 2010

  Säger återigen Madeleine är en parasit, o det visar hon nu. Hon tror att hon kan göra vad hon o det kan hon. När askan lagt sig flyg o far med dig parasit.


 13. Ann-Marie skriver: 16 april, 2010

  Dra in hennes apanage! Madeleine sök aktívitetsstöd. Nej det går ju inte du e för gammal. Kanske A-kassan kan hjälpa henne. Bort med M.
  M försök efter ditt uppträdande du visat här att leva på 9000 kr i mån. VI e många sjuka som ska klara oss på det. Men vi försöker att sköta oss. Inte som du, bortskämda bratt.


 14. Margaretha skriver: 16 april, 2010

  Kära prinsessan Madeleine,koppla av från det som är jobbigt,tag dagen som den är bara.Kommer tid kommer också råd. Ibland kan allt tyckas som kaos och troligen ska ni inte fortsätta en relation som
  har sk.”kris” när förlovningen är ny. Önskar Er allt gott i framtiden.
  Tids nog finns säkert någon trevlig prins vid din sida.


 15. Åse skriver: 17 april, 2010

  Spirituell kommentar, Timran!


 16. Kristine, Oslo skriver: 17 april, 2010

  Er det ikke bedre at hoffet går ut og sier at forholdet er over og forlovelsen brutt? De ville spekulasjonene vil bli enorme helt frem til bryllupet, kommer Jonas eller kommer han ikke? Skal de spille et skuespill og vise seg opp som et par på falske premisser?
  Jeg var forbauset over at Madeleine og Jonas skulle trumfe gjennom sin forlovelse rett i kjølvannet av Victoria og Daniel, som hadde ventet så lenge. Kunne ikke lillesøster unne storesøster å ha forlovelsen alene en stund? Nå viser det seg at hele forlovelsen var på meget sviktende grunn. Jeg tror Madeleine er en meget bortskjemt og selvsentrert person. Dette kommer jeg til å tro heretter med mindre Daniel Nyhlén kommer med noen opplysninger på sin blogg om at Jonas har vært utro.


 17. Lövislögner skriver: 17 april, 2010

  Hon bär förlovningsringen men inte kärleksklockan ?


 18. Sollan skriver: 17 april, 2010

  Enligt vissa medier har nog kungen läxat upp Madeleine ordentligt, så visst bryr dom sig och jag tror dom är väldigt ledsna över att affären Jonas-Madeleine kom precis nu när det borde vara Victorias och Daniels lyckliga tid. Skäms på sig Madeleine, det var illa skött.


 19. I.MartinssonSvenskDamtidning skriver: 17 april, 2010

  #12 Tycker det är en aningen FULT att kalla Madeleine för en parasit.


 20. Kristine, Oslo skriver: 17 april, 2010

  Ja jeg ser den granskes av en redaktør. Alt jeg skriver er spekulasjoner, presis som alle andre her gjør, enten det er journalister eller leserkommentarer. Alle forstår vel at de fleste tenker sitt om dette, og ikke bare i Sverige.


 21. Anne Nordbergsvenskdamtidning skriver: 17 april, 2010

  Madeleine ÄR en bortskämd liten prinsessa!!! Men…hon är ju lilla Madde!!!


 22. Hariett skriver: 17 april, 2010

  Hoppas att allting ordnar sig med Jonas. Ni passar så bra ihop, äktenskapstycke.
  De flesta män är så valpiga i din ålder, men Jonas är ett fynd. Håller tummarna för er.


 23. Axel skriver: 17 april, 2010

  Blev så ledsen när jag hörde att detta fina par har problem.
  De har verkligen “tycke”.
  Att Madeleine vet sitt värde tycker jag är helt rätt av henne, hon är ju faktiskt en av världens mest eftertraktade ungmör.
  Jag önskar jag fick krama om henne och ge henne lite råd om saker som är besvärliga i livet.


 24. Agda skriver: 18 april, 2010

  Madeleine skulle ha levt för länge sedan när frälset gjorde vad som passade dem utan vidare. För ett “Sverige i tiden” gäller att även prinsessor har så pass hyfs att man följer regler och lagar. Varför inte titta på storasyster som alltid uppträder med stil. Men lilla minstingen är gräsligt bortskämd och man kan undra hur pass begåvad hon är som inte själv kan inse vad som krävs av en medborgare prinsessa eller ej. Hon sågar med raska tag i den gren som hon och familjen sitter på. Vi betalar ju faktiskt för det här.


 25. evan skriver: 18 april, 2010

  Har alltid tyckt om och “försvarat” Victoria och Daniel. Daniel som alltid hållit låg profil, haft integritet. Han har stora mänskliga kvaliteter, tror jag.

  Men någonstans…Carl Philip och Paradise Hoteldeltagare, Madeleines krogliv, märkesshopping och rökning!! Hon företräder väl “Min stora dag” för sjuka barn t.ex…varenda cancerforskare vet att rökning påverkar massor av cancerformer.

  Nej, jag tycker inte det är roligt längre, har tappat lusten. Stil, mänsklig noblesse, har för mig inget med pengar att göra. Det är att förstå sin roll, agera med ansvar och respekt för andra.


 26. Margaretha skriver: 18 april, 2010

  Undrar varför så många egentligen har mage att spy ut sina dova tankar över den här prinsessan och det enda faktum att hon och fästmannen kanske inte valt rätt. En prinsessa som alltid synts på bild med familjen och som är stor PR faktor för landet,precis som de andra i kungafamiljen. Ett drev mot prinsessan ,somdetta,måste stoppas! Har man kanske egna tillkortakommanden,dåligt liv eller annat som gör att man “hänger på” smutskastning.Avund och vilja att såra är synliga.


 27. Bridget skriver: 18 april, 2010

  Den danske prinsen Joachim var också hårt kritiserad när brytningen med Alexandra var ett faktum. När sanningen om skilsmässan kom fram fanns inte längre någon hatstämning mot honom. Vi vet inte vad som ligger bakom prinsessan Madeleine och Jonas Bergströms brytning.


 28. Nina d'Este skriver: 18 april, 2010

  Vad som är interessant o litet bedrövligt notera är hur maanga som tycker sig “känna” de kungliga de haaller paa –
  o hur det delas upp i goda o daaliga personligheter….
  Just nu är Prinsessan Madeleine “daalig” i maangas ögon,
  hon röker o ve o fasa, hon har mage att skjuta upp sitt bröllop (avsluta sitt förhaallande? som väl maanga av läsarna här själva i sitt liv varit med om…..)
  För inte saa länge sedan var Hertiginnan av Cornwall avskydd av Er –
  nu fotograferas hon ofta med smaa barn, blombuketter o engelska flaggor o tänk nu har trenden vänt o det talas om hur barnkär (???) hon är….
  Annat exempel, Monacos 3 ättelägg, Andrea, Carlota o Pierre –
  tidigare högst föraktande kommentarer paa den här sidan –
  nu hyllas deras klädstil, goda smak, nobla uppträdande….
  —-Saa detta drev som paagar mot Prinsessan Madeleine i Sverige är högst osmakligt….o läsarna lätt manipulerbara av spekulerande press—–


 29. Kristine, Oslo skriver: 18 april, 2010

  Skulle bare mangle om man i et demokrati ikke har meninger om de kongelige. De lever jo fullt og helt på oss.


 30. brittaolofssonaskmolnenpåprinsessanMadeleineshimmel skriver: 18 april, 2010

  Min mormor mamma och jag själv har alltid varit royalister, men då man läser om prinsessan Madeleines resor kläder och semestrar kan jag inte tycka att hon är en värdig representant för Childhood Foundation. Drottning Silvia och Kronprinsessan har verkligen min respekt. Madeleines “arbete” verkar värre än de i Röda Korset. Man tappar lusten på hela kungahuset med sådana förebilder. Britta


 31. Magdalena skriver: 18 april, 2010

  #21 Nina,- enig i at man ikke behøver “å legge sten til byrden” for den som allerede ligger nede.

  Nå oppmuntrer jo denne saiten til kommentarer,- vedlagt bilder som ofte forsterker folks behov for å være kritiske.

  Madeleine og Jonas ble jo etter forlovelsen nærmest utropt til det ideelle tronfølgerpar! Basert på hva?

  Jo,- den gang det faktum at mange anså Daniel W å være lite lemplig for den svenske tronfølger.

  Jeg bare spør,- hvorfor kunne ikke Madeleine ventet med å forlove seg til hennes søster hadde giftet seg? Selv om det er etterpåklokt, så hadde vi da kanskje sluppet denne dockesåpe akkurat nå.

  Monaco`s fyrstehus har jeg ingen sans for,- for meg har det etter Grace`s død vært en vits. En gjeng døgenikter og jet set – ere.


 32. Malmoellen skriver: 19 april, 2010

  Har sagt det förut men det tål att upprepas – prinsessan Madeleine är ingen prinsessa. Född som sådan ja, men beter hon sig som en sådan? Nej!!!!

  En titel gör ingen människa oavsett vilken och eftersom hon verkligen gillar dyra kläder, många semesterresor året om borde hMadeleine också ha vett att förstå att medaljen har en baksida . i hennes fall att uppföra sig som en prinsessa, att vara ett föredöme!

  Childhood foundation och NY , tja, vilken täckmantel för inte är det ett jobb, inte ett riktigt jobb där hon får hugga i. Hon borde få provat på det ordentligt och inte bara glida in vid 10/10.30….lyssna på en föredragning om läget…ta en sen lunch och sedan bläddra i lite papper. Man kan ju inte kräva så mycket av mamma drottningens flicka. Det sägs att Silvia är den som styr och ställer i familjen, men hon har misslyckats med att få ordning på sitt yngsta barn och det är skamligt

  Ta ansvar Madeleine, visa att du är värdig din titel och var ett föredöme!


 33. Nina d'Este skriver: 19 april, 2010

  Magdalena #24.

  OM ej Herr Westling behövt saa maanga aar för att träna
  bära dinner jacket, parlera paa engelska, använda besticken i rätt ordning –
  hade idag Kronprinsessans syskon kunnat vara gifta med Emma o Jonas – baada säkerligen högst lämpliga partners till Kronprinsessans syskon.


 34. Carina Andersson skriver: 19 april, 2010

  Madeleine är faktiskt inte en tonåring längre,snarare kring
  28år och ska vara vuxen.


 35. Klara K skriver: 19 april, 2010

  Ja Madeleine är en vuxen kvinna kring 28 års åldern, som inte verkar vara i behov av att någon vårdnadshavare ständigt och jämt, behöver tillrättavisa henne i vad hon gör.. Varför sitta och lägga ner tid anlysera någon annans fel och brister, när det är meningen att man ska vara huvudrollsinnehavaren i sitt egna liv! Alla människor har sina fel och brister det är liksom det som är charmen med livet, annars hade allt varit jäkligt tråkigt att leva och mindre att älska. Vad det gäller Jonas tror jag Madeleine ändå verkar vara en ganska mogen tjej, som önskar Jonas all lycka och kärlek i världen, om han känner sig lyckligare utan henne. Det gör väll varje människa om man är sunt funtad…


 36. Lövislögner skriver: 20 april, 2010

  Madeleines svar till Tysk tidning:
  – Ni skall inte TRO att jag förlåter MIN TROlovade !


 37. Liselotte skriver: 24 april, 2010

  Hoppas Madeleine hittar någon rik karl i USA och stannar för gott så vi slipper henne. För att försörja denna bortskämda barnunge krävs ju dock en rejäl börs. Har helt ändrat inställning till kungahuset pga denna lilla blondie. Här har kungen och drottningen verkligen misslyckats. Vad gör hon mer än shoppar, semestrar, krökar och rökar? Sägs att hon jobbar för Childhood men hinner hon verkligen det mellan shoppingresor och semestrar? Företräda Sverige ska hon absolut inte få göra. Ut med henne i verkligheten, 18 000 i månadslön, 4 veckors semester och en 2:a i någon förort så kanske hon fattar hur livet är utanför Östermalm.


 38. Birgitta, Stockholm skriver: 24 april, 2010

  Att läsa all denna kritik mot Jonas Bergström gör mig verkligen upprörd. Att dessutom i en morgonsoffa häromdagen höra en representant för Svensk Damtidning, säga, att “Jonas Bergström är en skitstövel”, går utanpå det mesta. Ingen av oss utomstående vet över huvud taget vad som har hänt. Den norska flickan kan ju självklart ha insinuerat, att mötet med Jonas Bergström var värre än vad det verkligen var. Allt för att få ut så mycket pengar som möjligt. Vad beträffar all kritiken mot prinsessan Madeleine vet jag, att hon är en mycket fin och empatisk person.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar