Attacken mot Victoria – efter nya misslyckandet

kronprinsessan victoria

Jonas Ekstrˆmer/TT
Kronprinsessparet fick moloket åka hem till Sverige igen efter ännu ett misslyckande.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är de medlemmar av kungafamiljen som brinner allra mest för sport och träning, framför allt bland barn och ungdomar. De tar alla chanser de kan få till att inspirera och agera förebilder för att öka den fysiska aktiviteten bland svenskarna.

Ett steg i det ledet var när kronprinsessparet supportade Sveriges ansökan om att få arrangera vinter-OS 2026. För två år sedan kom beslutet, det blir inte Sverige utan Italien och Milano som får agera värd åt det populära mästerskapet.

Besvikelsen för kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Victoria och Daniel var på plats i Schweiz när det röstades i frågan, och de fick besviket åka hem, men ännu en misslyckad OS-ansökan för Sverige.

I en krönika i samband med nederlaget skrev DN:s Johan Esk att det är dags att ge upp, vi alla, kronprinsessparet inkluderade, behöver inse att det inte kommer bli något svenskt OS inom en överskådlig framtid.

kronprinsessan victoria

Utförsåkning har alltid varit ett stort intresse för medlemmarna i kungafamiljen.

Charles Hammarsten/TT

”De flesta anläggningar fanns redan. Sverige har hög svansföring när det gäller prat om rena spel och borde därför gå i täten. Dessutom skulle ett OS blivit ett unikt lyft för svensk idrott på topp och bredd. Sverige skulle kunnat göra en Norge. Grannlandet blev en supermakt i vintersport tack vare att Lillehammer fick spelen.” skriver Esk i krönikan.

”Ändå tycker jag att Sverige aldrig ska söka OS igen. Den största orsaken är att Sverige aldrig kommer att ha lika bra chans igen. Om Internationella olympiska kommitténs nya reformprogram Agenda 2020 håller vad det lovar kommer konkurrensen att vara betydligt tuffare vid framtida omröstningar.” fortsätter han.