Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avslöjandet om kronprinsessan Victorias expojkvän – 23 år senare!

01 nov, 2020, 19:00 
Ellen Myrgård Lindén
avslöjandet om kronprinsessan victorias pojkvän daniel collert
Ibland känns det som att kronprinsessan Victoria alltid har varit tillsammans med prins Daniel. Men så är det faktiskt inte. Hennes första kärlek var ju pojkvännen Daniel Collert. Ett namn som nu har dykt upp i media igen – 23 år senare!
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?

När kronprinsessan Victoria gick på Enskilda gymnasiet blev hon kär i en kille vid namn Daniel Collert. Han blev snabbt känd för allmänheten och den kungliga romansen väckte stort intresse. Daniel var även inbjudan till kungen och drottningen på Drottningholm vid ett flertal tillfällen och när kronprinsessan drabbades av ätstörningar fanns han där som stöd.

Kärlekssagan varade i åtta år och istället för att bli prins av Sverige satsade Daniel på ett liv filmproducent. Men nu har hans namn plötsligt dykt upp i media igen.

Kronprinsessan Victorias första pojkvän Daniel Collert

I veckans avsnitt av Fredagspodden, med mediesystrarna Hannah Widell och Amanda Schulman, berättar de om en natt i Stockholm år 1997. Amanda går igenom hur hon har firat sina födelsedagar genom åren och berättar lite extra mycket om sin 17-årsdag. Hon bodde då på Kungliga Djurgården och hade bjudit in ett flertal vänner till en middag.

kronprinsessan victoria med första pojkvännen daniel collert
Kronprinsessan Victoria med sin första pojkvän, Daniel Collert.

En av dem var Daniel Collert.

– Jag hade bjudit in jättemånga till ett långbord och så hade jag gjort otroliga småpizzor. Och jag hade Daniel Collert till bordet, säger Amanda i podden.

– För er som inte vet var han kronprinsessans första boyfriend. Han var otroligt snygg. Ja, han var en av Stockholms hetaste killar. Han var det mest filmstjärnelika vi hade då, tillägger systern Hannah.

Amanda berättar vidare att hon var väldigt nervös inför middagen. En nervositet som Daniel märkte av och ville hjälpa till med.

– Han var väldigt, väldigt gullig. Han märkte att jag var så nervös och försökte lugna mig.

Foto: TT

Annons