Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Avslöjandet om Madeleines hemresa utan maken Chris: ”Jättejobbigt”

14 jun, 2024, 07:20 
Prinsessan Madeleine har landat i Sverige – men maken Chris O'Neill är kvar i Florida.
Annons

Äntligen börjar det röra på sig! Prinsessan Madeleine har landat i Sverige med barnen. Under torsdagen kunde Svensk Damtidning avslöja att planet bromsat in, släppt av de svenska kungligheterna och med exklusiva bilder visa hur prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne vandrade ut i sitt nya hemland.

Storbråket om Rio och Teddy – Victoria och Madeleine indragnaBrand logo
Storbråket om Rio och Teddy – Victoria och Madeleine indragna

Efter landningen har den kungliga pulsen gått på högvarv. TV4:s aktualitetsprogram Efter fem ville självklart uppmärksamma händelsen och bjöd under torsdagen in Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall för att prata om flytten.

Annons

– Nu är hon officiellt hemflyttad. De har sagt att de ska komma hem till Sverige och barnen börjar skolan i augusti. Om det är för gott vet vi inte. Nu ska de ha lite sommarlov hemma och Madeleine ska börja jobba mer för det svenska kungahuset, när kronprinsessan Victoria nu ska göra sin officersutbildning, säger Johan T Lindwall.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar hem till Sverige.Pontus Höök / TT

Johan T Lindwall: "Jättejobbigt”

Ja, nu väntar ett helt nytt liv för Madeleine. I Florida har hon kunnat leva relativt anonymt och inte behövt bekymra sig särskilt mycket om att representera det svenska kungahuset.

Annons

– Hon kommer vara tvungen att ta ett ansvar, där hon kommer göra officiella uppdrag och synas i sina olika organisationer i en mycket större utsträckning än i USA. Vi kommer få se en väldigt flitig Madeleine. Det är jag övertygad om. Det kommer ställas krav på henne nu.

– Hon tycker det är jättejobbigt med uppmärksamhet och offentlighetens ljus, men nu när hon flyttar hem och är i Stockholm kommer hon inte ha några ursäkter för att inte kliva in och ta officiella uppdrag. Gör hon inte det i höst kommer det se jättekonstigt ut.

Chris inte ombord

Madeleine fick dessvärre klara sig utan maken Chris O'Neill. Han var inte ombord på planet, utan hade bestämt sig för att stanna i Florida av oklara anledningar.

Annons

Men att Chris börjat stålsätta sig för flytten är tydligt. Han har startat ett svenskt bolag och kommer att ha sin bas på ett kontor på Östermalm i centrala Stockhol.

– Chris har ett otroligt brett kontaktnät. Han kommer utgå från Stockholm och resa i världen. Jag håller det inte omöjligt att han kommer ha en mellanbas i antingen New York eller London.

Johan T Lindwall
Johan T Lindwall.Johan Jeppsson/TT

Foto: TT

Annons