Avslöjandet om Silvia – under privata cocktailpartyt

Kungen drottning Silvia kungaparet Riksmötet 2020

Prinsessan Birgitta berättar om en hemlig middag med kungen och Silvia.
12 oförglömliga bilder på prinsessan Birgitta & Hansi!
Slå på ljud

Kungaparet har varit gifta i 44 år. De har upptäckt världen tillsammans, fått tre underbara barn och hela sju barnbarn. Men hur gick det till när de träffades?

Prinsessan Birgitta om första mötet med Silvia

Alla känner förstås till historien om OS i München då Silvia Sommerlath arbetade som chefsvärdinna och upptäckte en viss kronprins som satt och spanade på henne från läktaren. Men vad som är mindre känt är hur dagen fortsatte.

silvia och kungen unga

Första gången Silvia åt middag med kungen, som då var kronprins, blev det kanske inte riktigt som hon hade tänkt sig.

Den dåvarande kronprinsen, som i dag är kung av Sverige, skickade nämligen fram sin adjutant och bjöd med unga Silvia på privat familjemiddag. Silvia tackade ja till erbjudandet och till bords mötte hon inte bara Carl Gustaf utan även Bertil och Lilian, prinsessan Birgitta och hennes man prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen.

– Vi hade väl hunnit ta oss ett glas innan Silvia anlände, så alla var väldigt glada och plötsligt ville prins Bertil leka tjurfäktning. Silvia hade en sådan där lång svart cape på sig över sin OS-dress och den fick hon hålla upp och så låtsades vi att den var det röda skynket. Stackars Silvia, hon trodde nog att vi var helgalna! har prinsessan Birgitta berättat i en tidigare intervju med Svensk Damtidning.

Foto: TT