Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avslöjandet om Sofia och Carl Philip – misstankarna stämmer

19 maj, 2024, 12:00 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har flera smultronställen – men en plats verkar vara en tydlig favorit.
Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har flera smultronställen i Sverige. Om somrarna är det inte helt ovanligt att de reser runt i landet, besöker olika platser med barnen och ser till att upptäcka vad den varma årstiden har att erbjuda.

Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nuBrand logo
Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nu

Inte minst har den skånska pärlan Båstad blivit en favorit hos prinsparet. Det var ju här Carl Philip och Sofia träffade varandra för första gången och skrev sitt första kärlekskapitel.

Platsen var nattklubben Pepe’s Bodega, i juli 2009. När Carl Philip fick syn på Sofia blev han förtrollad direkt och det dröjde inte lång tid förrän de inledde en relation.

Annons
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har flera smultronställen i Sverige.Pontus Lundahl/TT

Semestrarna i Båstad

Sedan dess har Båstad haft en väldigt stor betydelse för paret. De har flera gånger varit där med barnen prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian och njutit av den skånska sommaren.

För några år sedan var dessutom Carl Philip hedersgäst på Padel-veckan i Båstad och då passade han på att ta med sig hela familjen för lite välbehövlig semester.

Artisten om mötet

Och förra sommaren var det dags igen. Då dök familjen bland annat upp på Tennisstadion i Båstad. I sällskap med ett gäng vänner var de på plats för att följa fjolårets Diggiloo-turné med artister som Jessica Andersson och Andreas Lundstedt.

Annons

För Svensk Damtidning bekräftar Jessica att prinsparet var på plats – och avslöjar dessutom att de är stora beundrare av den populära sommarturnén.

– Ja, alla! De är stora Diggiloo-fans och varit på flera föreställningar och då har jag fått träffa kungen och drottningen, säger Jessica Andersson stolt.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på plats i Båstad för att se Diggiloo.Peo Möller/TT

Foto: TT

Annons