Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avslöjat: Madeleine blixtreser hem till Sverige – helt oväntat

23 nov, 2023, 11:16 

Madeleine kommer hem till Sverige.

Annons

Prinsessan Madeleine lever som bekant borta i Florida – långt bort från familjen hemma i Stockholm. Det innebär att hon allt som oftast missar stora kungliga happenings, det är ju trots allt en resa på 800 mil.

Men nu har Madeleine fattat ett blixtbeslut. Hon reser hem redan nästa vecka.

Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!Brand logo
Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

Prinsessan Madeleine kommer hem till Sverige

Det är i hovets officiella kalender som det går att utläsa tre nya punkter på Madeleine – som inte funnits där tidigare. Det är två möten på Kungliga slottet med World Childhood Foundation och drottning Silvia. Det är ett styrelsemöte för stiftelsen, och Madeleine är ju vice hedersordförande.

Och i samband med det, den 30 november är det en viktig dag som Madeleine helt enkelt inte kunde missa.

Annons

Drottning Silvia fyller 80 år den 23 december, och även om detta firas rent formellt på bemärkelsedagen, kommer man den 30 november hålla en konsert för att fira Silvia. En konsert har redan ägt rum tidigare i höst.

Den sker på Lilla Akademien i Stockholm, och Madeleine kommer vara på plats ihop med kungaparet och prins Carl Philip. Kronprinsessparet kommer befinna sig i London under tiden.

– Nästa vecka är det styrelsemöte med Childhood. Det innebär att alla representanter, alla styrelser från samtliga länder för Childhood, kommer till Stockholm för ett årsmöte. Detta möte fortsätter dagen efter och avslutas på Lilla Akademien, där drottningen även bjudit in alla övriga stiftelser, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Frågetecknet kring Chris O'Neill

Chris O'Neill står inte med i kalendern, så det är Madeleine som gör en snabb ensamresa hem för att fira Silvia och vara med på det viktiga mötet, för att sedan hämta upp familjen och återvända till julfirandet på Drottningholm.

– Prinsessan Madeleine reser hem ensam till det här styrelsemötet. Det är den 29 och den 30 november, därefter åker prinsessan tillbaka hem igen, säger Margareta Thorgren.

Foto: TT

Annons