Avslöjat! Margrethes otroliga miljonbeslut – mitt i krisen

06 mar, 2023, 14:30 

Drottning Margrethe bränner mer pengar än aldrig förr!

Annons

Inflationen och energikrisen har tvingat människor världen över att se över sina tillgångar och dra åt den ekonomiska svångremmen ordentligt.

Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!

Det har dock inte märkts på det danska kungahuset. Ifjol spenderade drottning Margrethe mer pengar än någonsin när det kom till konsumtion, något som danska Se och Hör nu avslöjar.

Förra året spenderade Margrethe närmare 70 miljoner kronor på varor eller tjänster som omfattas av moms. 2020 spenderade hon cirka 41 miljoner kronor och året därpå cirka 55 miljoner kronor.

Drottning Margrethe
Drottning Margrethe spenderar mer pengar än aldrig förr.
Recept.se Nyhetsbrev

Hovet: ”Känt av krisen”

Med andra ord har det skett en gradvis ökning de senaste åren, men enligt hovets ekonomichef Dan Folke Pedersen finns det flera förklaringar – bland annat Margrethes tronjubileum och renoveringen av Marselisborg Slott.

Annons

– I kungahuset har vi, precis som resten av samhället, känt av den kris vi varit med om, vilket delvis har resulterat i ökad inflation och ökade energikostnader, säger Dan Folke Pedersen.

– Och så har vi lagt ut extra pengar på regeringsjubileet, precis som vi har lagt ner mycket medel på renoveringen av våra olika byggnader.

Kan visa upp ett underskott

Även värme och el-kostnader förväntas ha ökat med flera miljoner för 2022, men går först att se när danska kungahusets årsredovisning kommer i mars.

Enligt Se och Hör kan de stora utgifterna göra att danska kungahuset visar upp ett underskott för 2022, efter en vinst på cirka 2,5 miljoner kronor förra året.

Drottning Margrethe
Drottning Margrethe spenderade närmare 70 miljoner kronor förra året.

Foto: TT

Annons
Annons