Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avslöjat – så mycket tjänar Victorias personliga stylist

05 feb, 2020, 17:00 
Tina Törnquist är kvinnan bakom Victorias snygga klädstil. Svensk Dam har kartlagt modegeniet som föredrar att hålla en låg profil.
Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

All som sett hennes arbete är rörande ense. Tina Törnquist har varit en succé för kronprinsessan Victoria.

Sedan hon började som Victorias personliga stylist i januari 2019 har hon sett till att förvandla vår framtida regents stil och fyllt hennes garderob med starkare färger och djärvare design. Men vem är då kvinnan som fick ansvaret för Victorias makeover?

Tina har en bakgrund som skräddare och mönsterkonstruktör. Hon har arbetat med tv-programmet “Äntligen hemma” och var klädassistent för filmen “Tomten är far till alla barnen”.

Allt om Tina Törnquist

Tina är alltid snyggt klädd vid offentliga framträdanden.
Tina är alltid snyggt klädd vid offentliga framträdanden.

Som Victorias stylist har Tina sett till att introducera svenska varumärken i kronprinsessans garderob. Märken som Acne, Rodebjer och House of Dagmar.

Annons

– Jag skannar av marknaden och kollar av alla märken. Jag tar hem det som klär henne och passar för de tillfällen hon ska visa upp sig. Vi har ett samarbete där jag visar, hon ser och vi provar. Hon har ett intresse, det är till slut hon som ska känna att det blir bra, har Tina sagt i en intervju med Aftonbladet. 

Bor i Hovstallet

På adressen Väpnargatan bor flera profiler med kopplingar till Hovet.
På adressen Väpnargatan bor flera profiler med kopplingar till Hovet.

För att kunna upprätthålla sitt intima samarbete har Tina fått en lägenhet i Hovstallet på Östermalm. I Hovstallet finns ett antal våningar som disponeras av kungen och flera av hyresgästerna är (eller har varit) anställda vid hovet.

Tinas lägenhet, som är på 66 kvadratmeter, gör henne granne till prinsessan Madeleine och hennes make Chris O’Neill, som har en femrummare på Väpnargatan. På adressen bor också hovstallmästaren Ulf Gunnehed och kungens sekreterare Heidi Kumlin.

Annons

Så mycket tjänar hon

Tina har en egen firma som stylist och är officiellt anställd hos Victoria. Hennes inkomster har de senaste åren legat på en stabil nivå. För 2016 hade hon en taxerad inkomst på 373 300 kronor, till 2017 respektive 2018 hade summan höjts till 398 300 kronor och 397 600 kronor.

Tina är ensam skriven på lägenheten på Väpnargatan, men hon har tre vuxna barn: Fanny, Johanna och Ellen. Hon är en väldigt privat person och ställer sällan upp på intervjuer.

Hon är dock en flitig vimmelbesökare och syns ofta på modevisningar, premiärer och mingel. Givetvis dyker hon alltid upp snyggt klädd – precis som sin kungliga klient.

Tina tillsammans med Hovets informationssekreterare Johan Tegel på Elle-galan.
Tina tillsammans med Hovets informationssekreterare Johan Tegel på Elle-galan.

Foto: TT

Annons