Babylycka i England! Prinsessan Beatrice har fått en dotter – berättar om förlossningen

Prinsessan Beatrice har fått en dotter

Prinsessan Beatrice och maken Edoardo Mozzi har fått en liten dotter. Beatrice delar själv med sig av den glada nyheten på Twitter och skriver att paret är "överförtjusta". Dessutom berättar hon om förlossningen, som ägde rum den 18 september.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 37?
Slå på ljud

Drottning Elizabeth har fått ännu ett barnbarns barn. I lördags blev prinsessan Beatrice och maken Edoardo Mozzi föräldrar till en liten flicka. Dottern föddes i Chelsea på Westminster Hospital, strax före midnatt i lördags den 18 september.

Prinsessan Beatrice har fått en dotter – berättar själv om lyckan

"Hennes Kungliga Höghet och hennes barn mår både bra", skriver Buckingham Palace i ett uttalande. Hovet berättar också att dottern anlände tryggt och säkert och att hela den brittiska kungafamiljen, inklusive drottning Elizabeth och prins Charles, är meddelade.

I ett eget uttalande passar Beatrice även på att tacka hela förlossningsteamet för all hjälp. Hon skriver att hon och maken är "överförtjusta" över det underbara nytillskottet.

Prinsessan Beatrice och Edoardo Mozzi gifte sig förra året

Beatrice och Eduardo gifte sig i juli förra året. Trots coronapandemin fick de sitt kungliga bröllop till slut, en klassisk brittisk förmiddagsvigsel på slottet Windsors ägor med 20 gäster och brudgummens fyraåring Christopher som brudnäbb. Gästade bröllopet gjorde brudparets närmaste familjer och det var brudens pappa, prins Andrew, som förde sin dotter till altaret.

Foto: TT