Babyspecial! Missa inte senaste numret av Svensk Damtidning

Bäst på kungliga nyheter!

Stort grattis! Idag är det exakt en vecka sedan prins Carl Philip och prinsessan Sofia blev föräldrar igen. Det blev en liten pojke och vid konseljen på Stockholms slott i måndags avslöjade kungen att lillprinsen ska få bära namnen Gabriel Carl Walther. Dessutom blir han hertig av Dalarna. Inte allt för vågad gissning i förväg. Bara dagar före prins Carl Philip och prinsessan Sofia blev föräldrar igen meddelade prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill att de också ska bli föräldrar igen.

Vilken kunglig babyvecka! Lite som när prins Oscar först kom och kort därefter prins Alexander. För Carl Philip och Sofia blev dock födseln mer dramatisk än vad de hade planerat. Paret hade fått ett datum i mitten av september. Den 14 september närmare bestämt, men födslar är ju som bekant ingenting man kan styra över så den lille prinsen ville titta fram tidigare än beräknat.

Den 31 augusti blev det nu i stället – närmare två veckor tidigare än planerat. Carl Philip hade officiellt framträdande inplanerat samma eftermiddag, men nu när paret fick kasta sig iväg till BB på Danderyds sjukhus var det bara att stryka det planerade schemat.

Så i stället för att åka in i lugn och ro för den planerade ankomsten i mitten av september blev de nu dramatiska timmar på sista dagen av den officiella sommaren. Samma morgon hade hela världen hedrat prinsessan Dianas minne – hon omkom i Paris på dagen 20 år tidigare. Sedan vid lunchtid kom det glädjande beskedet från svenska hovet: Sverige har fått en nu liten prins!

Det var så klart att det var en prins eller prinsessa. När vår nuvarande kung Carl XVI Gustaf började ge kungliga titlar till först prinsessan Madeleines barn var det självklart att även prins Carl Philips barn skulle få kungliga titlar.

Kronprinsessan Victoria står i tur i tronföljden och hennes barn blir per automatik med kunglig titel då deras mamma en dag blir drottning av Sverige. På tal om Victoria. Bara dagar efter kungliga nedkomsten lyckades prins Daniel lura sin hustru riktigt rejält. Hon fyllde ju som bekant 40 år i somras, men nu i lördags höll han en privat fest hemma på Haga slott.

Vi var såklart på plats som enda kungliga tidning och kunde konstatera att Daniel hade lyckats väl i sin överraskning. Sällan har hon sett så paff ut!

Johan t Lindwall

Chefredaktör & ansvarig utgivare

Missa inte det senaste numret av Svensk Damtidning – i butik nu!