Både Kate och William med när Charlotte började skolan

Kate William, Charlotte George

Så roligt för Kate som nu äntligen fick följa med både prins George och prinsessan Charlotte till skolstarten. Förra gången tvingades hon ju stanna på grund av sjukdom.

Som ni kanske minns kunde mamma Kate inte följa med prins George när han började skolan för första gången. Hon var gravid med prins Louis och så illamående och sjuk att hon inte kunde lämna hemmet.

Hertiginnan Kate strålade av stolthet

Men i dag, när det vankades skolstart, mådde hertiginnan hur bra som helst och fanns givetvis på plats i London, tillsammans med maken prins William följde hon med sina barn till höstens första skoldag. Och det var en stolt trebarnsmamma vi mötte denna soliga septemberdag.

charlotte George

Det blev en väldigt speciell dag för prinsessan Charlotte, 4, som kom till sin skola Thomas Battersea för allra första gången under morgonen. Och det kändes säkert skönt att få sällskap av både mamma Kate och pappa William.

– Idag är det prinsessan Charlottes första dag i skolan, skriver Kensington Royal.

Charlotte Kate William

Prinsessan Charlotte – klädd i sin fina blåa skoluniform för första gången – hälsades välkommen av Helen Haslem, som är rektor för skolans lågstadium.

Prins George börjar andra klass

Thomas Battersea i västra London är samma skola som hennes storebror prins George, 6, går i sedan tidigare. Så han var givetvis med också denna dag, George börjar ju andra klass nu.

Prinsessan Charlotte har tidigare i år gått på Willcocks Nursery i Kensington. Men nu väntar en helt ny undervisning och skola. Under höstens finns bland annat följande ämnen på schemat; franska, datakunskap, konst, musik, drama och balett.

prinsessan Charlotte

Men eleverna kommer också att få vara utomhus för den hel del olika aktiviteter, som olika utflykter till skogen. Men första tiden går Charlotte Cambridge – som hon kommer heta på skolan – bara halva dagar.

Kate svarade också på frågan om vad prinsessan Charlotte tycker om att börja skolan:

– Hon tycker det är väldigt spännande!

Får rabatt på skolavgiften

Skolans viktigaste regel är väldigt sympatisk, “var snäll”! Den har också ett väldigt bra rykte, men smakar det så kostar det. Avgiften för prins George är 6,429 pund men eftersom Charlotte är andra barnet på skolan så får de lite rabatt, 6,305 pund per termin berättar Hello.

Foto: TT

Ni kan se en film från dagen – där kungligheterna anländer till skolan här: