Bakslag för Joachim efter stroken: “Omöjligt – det går inte!”

Joachim har det tufft just nu.
Prins Joachim håller på att återhämta sig efter sin stroke. Nu har han fått ett negativt besked.
Annons

Prins Joachim drabbades av en stroke när han var på semester i franska Toulouse. Han fick föras till sjukhus och placerades på intensivavdelningen, som han fick lämna förra veckan.

Då hade vi fått läsa ett positivt besked från det danska hovet.
Annons

“Efter de senaste dagarnas inläggning och behandling på intensivavdelningen är det nu läkarnas bedömning att prins Joachim inte får fysiska följder eller andra men som en följd av stroken”, skrev hovet i en kommuniké.

Bakslag för prins Joachim efter hans stroke

Joachim har det tufft just nu.
Joachim har det tufft just nu.

Nu ska Joachim vila upp sig på slottet Cayx. Vid sin sida har han den trogna hustrun Marie, som enligt danska Se og hör ska fungera som ett slags privat sjuksköterska en tid framöver.

Och vila kommer Joachim att behöva. Det är svårt att tänka sig att framtidsplanen han arbetade efter före stroken kommer att kunna realiseras. Den 1 september skulle Joachim börja på sitt nya jobb på den danska ambassaden i Frankrike. Det har dock inte sagts något nytt om saken efter att stroken slog till.

Journalisten Flemming Mønster drabbades själv av en stroke för två år sedan. Han vet att vägen tillbaka är tuff och kräver en omstuvad vardag.

Annons

 

“Det går inte”

Flemming tror inte att Joachim kommer att vara redo att börja jobba till 1 september.

– Utifrån mina erfarenheter och all fackkunskap jag fick från läkarna och terapeuterna, så vill jag säga att det är omöjligt. Det går inte, säger Flemming till Se og hör.

Den danska kungaexperten Sören Jakobsen har varit inne på samma spår.

Annons

– Han kommer att få all stöttning han behöver innan han är helt funktionsduglig. Men jag tror att man ska vara glad om han kan starta runt nyår. Jag tror inte att det blir av tidigare, säger Sören.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Bakslag för Joachim efter stroken: “Omöjligt – det går inte!””

  1. Anna skriver: 17 augusti, 2020

    Men då är det ju tur i oturen att han inte behöver oroa sig över ekonomin eller sin och familjens försörjning…visst är en stroke tragiskt, men Joachim kan å andra sidan anlita de bästa experterna på rehabilitering och utföra den i lugn och ro i hemmiljö. Det kommer nog inte att sparas några resurser eller någon möda för att få honom återställd. Inte heller har han press på sig att återgå till något jobb för att ha råd att betala räkningarna. Så jämfört med många andra i samma situation är han ändå förhållandevis lyckligt lottad (om uttrycket tillåts).


  2. Gunilla skriver: 18 augusti, 2020

    Detta har ni skrivit om tidigare, tror ni att vi läsare har så kort minne?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar