Bakslag för Joachim efter stroken: "Omöjligt – det går inte!"

Joachim har det tufft just nu.

Prins Joachim håller på att återhämta sig efter sin stroke.Nu har han fått ett negativt besked.

Slå på ljud

Prins Joachim drabbades av en stroke när han var på semester i franska Toulouse. Han fick föras till sjukhus och placerades på intensivavdelningen, som han fick lämna förra veckan.

Då hade vi fått läsa ett positivt besked från det danska hovet.

“Efter de senaste dagarnas inläggning och behandling på intensivavdelningen är det nu läkarnas bedömning att prins Joachim inte får fysiska följder eller andra men som en följd av stroken”, skrev hovet i en kommuniké.

Joachim har det tufft just nu.

Joachim har det tufft just nu.

Bakslag för prins Joachim efter hans stroke

Nu ska Joachim vila upp sig på slottet Cayx. Vid sin sida har han den trogna hustrun Marie, som enligt danska Se og hör ska fungera som ett slags privat sjuksköterska en tid framöver.

Och vila kommer Joachim att behöva. Det är svårt att tänka sig att framtidsplanen han arbetade efter före stroken kommer att kunna realiseras. Den 1 september skulle Joachim börja på sitt nya jobb på den danska ambassaden i Frankrike. Det har dock inte sagts något nytt om saken efter att stroken slog till.

Journalisten Flemming Mønster drabbades själv av en stroke för två år sedan. Han vet att vägen tillbaka är tuff och kräver en omstuvad vardag.

 

LÄS OCKSÅ: Nya detaljer om Joachims stroke – blev förlamad

“Det går inte”

Flemming tror inte att Joachim kommer att vara redo att börja jobba till 1 september.

– Utifrån mina erfarenheter och all fackkunskap jag fick från läkarna och terapeuterna, så vill jag säga att det är omöjligt. Det går inte, säger Flemming till Se og hör.

Den danska kungaexperten Sören Jakobsen har varit inne på samma spår.

– Han kommer att få all stöttning han behöver innan han är helt funktionsduglig. Men jag tror att man ska vara glad om han kan starta runt nyår. Jag tror inte att det blir av tidigare, säger Sören.

 

LÄS OCKSÅ: Stora oron efter nya bilden på Joachim: “Nedbruten – har åldrats tio år”