Bakslaget för Estelle och Oscar – hovets nya besked

prinsessan estelle prins oscar

TT
Alla måste göra uppoffringar för att hindra smittspridningen, och Estelle och Oscar är inget undantag.

Under torsdagen kom beskedet vi hoppades aldrig få höra, prins Carl Philip och prinsessan Sofia har testats positivt för corona och därmed är det klart att coronaviruset till slut har letat sig in bland kungafamiljen.

Kungafamiljen samlades under förra fredagen för att säga farväl till Silvias älskade bror Walther Sommerlath, som gick bort för några veckor sedan och i och med att både kungaparet och kronprinsessparet befann sig i samma rum som Carl Philip och Sofia var såklart även de tvungna att testas för viruset.

Testades negativt – måste ändå isoleras

Så fort hovet fick reda på läget var det isolering som gällde för alla som varit närvarande vid begravningen och testandet sattes igång omedelbart.

Svaren kom tillbaka negativa under torsdagseftermiddagen, en stor lättnad för alla inblandade såklart!

kronprinsessan victoria prins daniel prins oscar prinsessan estelle

Prins Daniel, prins Oscar, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria måste alla hålla sig hemma på Haga tills kungliga livmedikus ger grönt ljus för att bryta isoleringen.

TT

Men det betyder inte att faran är över. Trots att ingen annan medlem i kungafamiljen är sjuk eller uppvisar några symptom vidtar hovet extra åtgärder för att vara hundra procent säkra på att smittan inte kan spridas. Bland annat kommer de hålla i isoleringen ett tag till, trots att testerna har varit negativa.

– Hela kungafamiljen utöver prinsparet är helt friska och uppvisar inga symptom. Det är kungliga livmedikus som bestämmer när det är aktuellt att bryta isoleringen, men de vill att det ska gå x antal dagar innan man är helt på säkra sidan, säger Margaretha Thorgren, hovets informationschef.

– Restriktioner som gäller för alla är ju att göra så mycket som möjligt utifrån hemmet så det följs, fortsätter hon.

Det här innebär att hela familjen stannar hemma och då även prinsessan Estelle och prins Oscar som får vänta med att gå till skolan ett tag till.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom