Bakslaget för Joachim och Marie – måste hyra ut huset

Prins Joachims bakslag!

Prins Joachim fortsätter att håva in pengar.

Den danska prinsen har kritiserats för att han fortsatte ta emot sitt miljonapanage även efter att han flyttat till Frankrike för att gå på militärhögskolan Ecolé Militaire. Men Joachim är inte den sortens person som skäms.

Efter att ha fått stort medhåll i danska stortinget – 79 röstade för, och 16 emot – kommer apanaget på 5,3 miljoner kronor fortsätta att rulla in på Joachims konto, rapporterar Kvällsposten. Det är ett stöd som verkar ha stärkt prinsen.

Nyligen stod det klart att prinsen fått ett nytt flådigt jobb, som försvarsattaché på danska ambassaden i Paris. Det innebär att han och prinsessan Marie kommer bli kvar i Paris i åtminstone tre år till. Därför tvingas de se över planerna för sin lyxvilla i Klampenborg. De beslutade att hyra ut den – något som danska Se och Hör var först att rapportera.

Rakt ner i fickan

Prinsparet kommer enligt rapporten i Se och Hör dra in 110 000 svenska kronor i månaden i hyra. Det blir nästan fyra miljoner kronor under de tre närmaste åren. Pengarna kommer gå rakt ner i prinsens ficka.

När nyheten om prinsens nya jobb stod klar sa den danska försvarsministern Trine Bramsen i ett pressmeddelande:

“De senaste åren har det danska-franska samarbetet stärkts med flera gemensamma uppdrag och insatser runt om i världen. Det råder ingen tvekan om att Frankrike är en mycket nära allierad och nära strategisk partner när det gäller kampen mot terror och upprätthållandet av frihet och fred”.

I pressmeddelandet framgår det även att prins Joachim kommer att fortsätta att utföra vissa uppgifter för kungahuset – i den utsträckning som den nya tjänsten tillåter.

Foto: TT