Bakslaget för kronprins Frederik – efter nobben av Victoria och Daniel

frederik victoria daniel

TTc

Kronprins Frederik drabbas av ännu ett bakslag

Danska kronprins Frederik har drabbats av ännu ett bakslag inför sonen Christians konfirmation som är i nära anstående. Även norska kungafamiljen har nu meddelat att man inte kommer delta i ceremonin, rapporterar danska Se och Hör. Detta trots att Haakon och Mette-Marit är faddrar åt den blivande tronarvingen i Danmark.

Prinsen, som är kronprinsparets äldsta barn, ska konfirmeras nästa lördag i Fredensborgs slottskyrka och det ser ut att bli en allt intimare tillställning.

– Jag kan meddela att ingen från den norska kungafamiljen kommer vara på plats vid hans kungliga höghet prins Christians konfirmation, skrev norska kungahusets assisterande kommunikationschef Sven Gjeruldsen i ett meddelande till Se och Hör.

frederik victoria daniel

Medlemmarna i de skandinaviska kungahusen står mycket nära varandra, men nu kan de inte ses.

Jens Nrgaard Larsen

Victoria och Daniel stannar hemma

Det står sedan tidigare klart att Victoria och Daniel inte kommer delta, även Victoria är fadder till prins Christian.

– Kronprinsessan Victoria skulle gärna ha deltagit i prins Christians konfirmation, men med hänsyn till pandemin har hennes kungliga höghet dessvärre inte möjlighet att vara på plats vid sitt fadderbarns konfirmation, har Johan Tegel från svenska hovet redan meddelat för en tid sedan till Se och Hör.

Det är såklart tråkigt för prins Christian att gå miste om att dela denna dag med sina faddrar, men det hör numera till vanligheterna under denna pandemi.

LÄS MER: Bakom kulisserna – Märtha Louises kritiserade möten med Durek

LÄS MER: Läkarns besked om sjukdomen – så sjuk är Mette-Marit

LÄS MER: Drottning Ingrid älskades av alla – skadades av stor tragedi