Bakslaget för kusinerna Oscar och Alexander

Sommaren blev inte som planerat och kusinernas traditionsenliga semester på Solliden blev kortare än vanligt.

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias äldste son, prins Alexander, är bara en ynka månad yngre än kusinen prins Oscar. Oscar, som ju är kronprinsessan Victorias och prins Daniels yngste son, har redan visat sig vara en bestämd liten kille, medan kusinen prins Alexander verkar vara mer åt det busiga hållet och syns ofta springa ifrån föräldrarna i offentliga sammanhang.

De två kusinerna kommer växa upp sida vid sida, den ena på Djurgården och den andra på Haga. Eftersom att de är jämngamla, och att deras föräldrar har en nära relation, går det nästan alldeles säkert förutspå att deras vänskap kommer att bli livslång.

“Två charmprinsar”

Helena Wiklund är hovreporter på Svensk Damtidning och har bevakat kungahuset och har följt de små prinsarna sedan de föddes.

– Utifrån det man har sett av dem så här långt så är de samtidigt rätt olika. Prins Alexander är charmprinsen som har ålat runt på golven på diverse dop, i direktsändning, medan prins Oscar snällt satt kvar i mammas knä. Så två charmprinsar skulle jag säga, men en kavat och en lite mer försiktig, säger Helena.

Oscar och Alexander brukar leka på Solliden

Bland det bästa de båda prinsarna vet är att få springa fritt i trädgården på Solliden och leka tills de stupar. Vanligtvis brukar de få flera veckor tillsammans på Solliden under sommaren för att lära känna varandra ännu bättre och få en närmre relation.

Men i år blir det annorlunda och de två kusinerna missar flera veckors bus på Solliden, då kronprinsessfamiljen begav sig mot Ockelbo strax efter firandet av Victoriadagen. Carl Philip och Sofia kommer snart också resa vidare mot nya smultronställen. Alexander och Oscar får helt enkelt ses och umgås när de båda familjerna är tillbaka i Stockholm!