Bakslaget för Victoria och Daniel i Ockelbo

victoria daniel ockelbo

Victoria och Daniel längtar till Ockelbo. Men det dröjer innan de kan åka dit.

Hela Sverige såg fram emot att fira Victoria och Daniel på deras 10-åriga bröllopsdag, den 19 juni. Inte minst prinsens hemort Ockelbo. Men så kom coronaviruset och ställde allting på ända.

Simon Lundström, kommunikatör på Ockelbo kommun, berättar att man hade planerat ett stort firande för att hylla kronprinsessparet. Hashtaggen #LoveOckelbo skulle symbolisera kärleksåret 2020 och man skulle uppmärksamma dem lite extra mycket under midsommar.

victoria daniel ockelbo

Ockelbo hade planerat för ett stort firande på kronprinsessparets 10-åriga bröllopsdag.

Men nu hänger de planerna löst och “det ser inte ljust ut”, som Simon Lundström beskriver det. Evenemanget som både kommunen och invånarna har längtat efter så länge kan komma att ställas in, på Folkhälsomyndighetens inrådan.

Ingenting blir som planerat

Victoria och Daniel har alltid älskat Ockelbo. Prinsen för att har så många fina minnen därifrån och kronprinsessan för att Ockelbo var som en fristad för henne, när hon och Daniel precis hade träffats. Där fick de vara sig själva, utan journalister och fotografer som krävde uppmärksamhet.

victoria daniel ockelbo

Victoria och Daniel har många fina minnen från Ockelbo.

Estelle och Oscar längtar också efter Ockelbo just nu. De kungliga syskonen vill åka hem till farmor Ewa och farfar Olle och leka i trädgården på Smältvägen, precis som vanligt. Men när familjen kan åka dit kan Victoria och Daniel inte svara på. Prinsens föräldrar är båda över 70 år och befinner sig därför i en riskgrupp, och deras hälsa går förstås före allt.

Foto: TT