Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bankett i Luxemburg för drottning Beatrix

22 mar, 2012, 10:02 
Agneta Nisbeth
Annons

Häromdagen kom drottning Beatrix till Luxemburg för att påbörja sitt tre dagar långa statsbesök i det vackra storfurstendömet.

Annons

Vid hennes ankomst möttes drottning Beatrix av storhertig Henri och storhertiginnan Maria Teresa. Folk fanns på plats för att få en skymt av kungligheterna allt medan nederländska och luxemburgska nationalsånger spelades.

Privat lunch

Efterråt blev det en privat lunch på Grand Ducal Palace. Sedan deltog bland annat drottningen i en kransnedläggnings-ceremoni vid minnesmärket National de la Solidarité Luxemburgeoise tillsammans med olika regeringstjänstemän.

Företagsledare

Beatrix hade också ett möte med premiärminister Juncker och tillsammans med arvstorhertig Guillaume träffade hon holländska och Luxemburgiska företagsledare.

Annons

På kvällen anordnade storhertigparet Henri och Maria Teresa en galamiddag vid Grand Ducal Palace för drottning Beatrix.

Annons

Glittrade

Både Beatrix-  i svart – och Maria Teresa – i havsblått – glittrade i sina aftonklänningar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vi ser också en närbild här intill på den diamantprydda storhertiginnan Maria Teresa.

Av Eveline Eriksson

Foto: IBL

Läs även:

Annons