Bara tvillingarna reser med Frederik och Mary till Australien

Fredagen den 19 november lämnar kronprins Frederik och kronprinsessan Mary Danmark för ett nästan månadslångt besök i Australien. Men med på resan följer bara de tio månader gamla tvillingarna prins Vincent och prinsessan Josephine.

Storasyskonen prins Christian och prinsessan Isabella är kvar i skolan och på dagis när föräldrarna och småsyskonen reser till Australien om två veckor. Men när de officiella plikterna är avklarade anländer de för en härlig familjesemester. Men de två äldsta barnen då – sexårige Christian och busfröet Isabella, 4! Jodå, de kommer så småningom och har flera orsaker.

I skola och på dagis

För det första är den första veckan ett officiellt besök då affärskontakter ska knytas mellan Danmark och Australien, mest handlar det om grön energi och annat miljövänligt. Sedan tar pappa Frederik en avstickare till Thailand, också det ett officiellt besök. Under tiden går Christian och Isabella i skolan respektive på dagis, vilket säkert är roligare för dem.

Högsommar i Australien

Men när själva familjesemestern med släktträff, bad och grillkvällar börjar – det är ju högsommar i Australien nu, då tillstöter storasyskonen med sina barnflickor. Det har gått ett drygt år sen förra släktträffen och som alla har längtat! Först i mitten av december återkommer kronprinsfamiljen till Danmark, lagom för att ta itu med julstöket.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Alexandra utmobbad från det kungliga toppmötet››

Kate och Mary packade lådor i Köpenhamn››

För Afrikas väl – därför blir det kungligt möte i Köpenhamn››

Se en film från det kungliga mötet i Köpenhamn››