Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Barack Obama lunchar med drottning Elizabeth

21 mar, 2016, 07:00 
AvJohanna Lejon
Snart är det dags för president Obama att besöka Storbritannien. Och självklart har han bokat in en träff med drottning Elizabeth.
Annons
ObamaElizabeth

Barack Obama kommer att besöka Storbritannien nästa månad och träffa hennes majestät drottningen. Obama är inbjuden till en privat lunch på Windsor Castle, det exakta datumet är dock inte bekräftat. Det man gissar är att president Obama kommer att möta drottningen bara en dag eller två efter hennes 90-årsdag, som infaller den 21 april.

– Besöket gör det möjligt för presidenten att uttrycka sin tacksamhet till den brittiska regeringen och folket för deras ståndaktiga partnerskap med hans administration och det amerikanska folket under sitt presidentskap, ska en talesman för Vita huset ha meddelat tidningen Hello.

Detta besök kommer sannolikt att vara Mister Obamas sista officiella resa till Storbritannien som president för USA. Förutom mötet med Elizbeth kommer han också att hålla en gemensam konferens med premiärminister David Cameron på 10 Downing Street. Barack Obama och drottningen har träffats flera gånger under ledarens presidentskap och enligt uppgift har de en varm och ganska personlig relation till varandra.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons